Sülale gibi kalabalık seriler

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Bilgisayar oyunlarına ya da oyun konsollarına oldukça ilgi duyan bir nesil olduğumuz bir gerçek. Çocukluğumuzdan bu yana oynadığımız oyunlar içerisinde 37. yılını kutlayan da var oyun hayatına merhaba diyen de...

llk Oyun – FIFA International Soccer-1993

Son Oyun – FIFA 16 (2015, EA Canada)

Toplan Oyun Sayısı-23

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinin adını taşıyan, en popüler futbol oyunu serisi. IFA serisinde ilk defa kadın milli takımlarına da yer veren EA Sports, ana hatlarıyla selefi FIFA 15’e benzeyen FIFA 16’yı PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One platformları için geliştirdi.

İlk Oyun – The Need for Speed-1994)

Son Oyun – Need for Speed (2015, Ghost

Toplam Oyun Sayısı-25

Her oyunun uzaktan yakından tanıştığı, en ünlü yarış oyunu serisi. Belki de hiçbir zaman sahip olamayacağımız arabalar ile son sürat gitme zevkini bize yaşatan bu efsane seri, 1994 yılında çıkan ilk oyundan bu yana toplamda 22 oyunda bize "hıza ihtiyacımız olduğunu" kanıtladı.

İlk Oyun – Castlevania (1986, Konami)

Son Oyun – Lords of Shadow 2-2014

Toplam Oyun Sayısı-37

80’lerin sonunda çok büyük bir efsane haline gelen, milyonlarca oyuncunun sevdiği şu meşhur Castlevania. 2D platform oyunu olarak başlayan ve zorluğuyla oyuncuya saç baş yolduran seri, yıllar içinde gelişerek aksiyon macera türünün vazgeçilmezlerinden biri oldu.

İlk Oyun – Call of Duty-2003

Son Oyun – Infinite Warfare-2016

Toplam oyun sayısı-15

Bundan tam 13 yıl önce. ProGamer isimli oyun dergisi, ilk Call of Duty'nin oynanabilir demosunu vermişti.İkinci Dünya Savaşı ile başlayan Call of Duty serisi, zamanla günümüze ulaştı ve sonra da geleceğe yöneldi. Seri şu an eski

ihtişamını kaybetmiş olsa da göz önünde olmayı başarıyor.