Star TV'den bir dönem romantizmi

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

Yine Burhan Özkan yine bir dönem dizisi. Durun hemen “yine mi?” diye tepki vermeyin. Biliyorum ekranlarımız müzeye döndü lakin bu öyle bir proje değil. Bu seferki ne okuduğu kitaplardan fazla ahkâm kesen entelektüel cücelerin tarih saplantılarına ne de geçmişle övünerek durumu idare eden “ver mehteri”cilerin hamasi duygularına hitap edecek cinsten. Arı duru tertemiz tatlı ve komik bir insan hikâyesi bu bizimkisi. Efendim, Star TV’nin romantik komedi türünde ekranlara getireceği yeni dizinin ismi ”Kalbimin Sultanı” olarak açıklandı. Osmanlı Sarayı’nda geçecek dizinin yapımcılığını daha önceden Filinta’nın yapımcılığını yapan Burhan Özkan üstleniyor. Aynı şekilde Filinta’nın yönetmenliğini yapan ünlü yönetmen Bobby Roth ise yönetmen koltuğunda oturacak. Cast çalışmaları devam eden dizinin oyuncu kadrosunda sürpriz isimlerle görüşmeler sürüyormuş. Ne diyelim hayırlısı olur inşallah.

BİR RUS GÜZELİ…

Bahsini ettiğimiz dizinin tanıtım fragmanını izleyince ne yalan söyleyeyim kendisinin sarışın yüzündeki naifliği Alplerden esen bir İskoç rüzgârı sandım idi. Lakin has kızımızın Rus olduğuna ben bile şaşırdım. Bakın dizide padişahla aşk yaşayacak dilber gerçek hayatta kimmiş: Rusya’da çeşitli film ve dizilerde rol alan Alexandra Nikiforova, 1993 yılında dünyaya geldi. 15 yaşından beri, Sevastopol tiyatrosunun tam teşekküllü bir oyuncusu imiş.

DEMEK Kİ NEYMİŞ?

Takımlar kaptanı Ümit de eleniyormuş. Gidince takımın dünyası başına yıkılmadı. Ne yalan söyleyeyim Survivor’da bu sezona kadar hep ünlüleri tuttum. Ama bu sezon tepeden bakan halleri, içlerinde sonradan görenlerin de tavırları her geçen gün beni gönüllülere bağladı.

SOSYAL MEDYADA CANLI CANLI

Bundan sonra “herkesin sorusunu cevapladın bize dönmedin”, “falanca senin akraban mı hep onu cevaplıyorsun” diye mesaj almayacağım. Çünkü köşemden alamadığınız cevapları sosyal medya hesabımdan evimden, iş yerimden, arabamdan cevaplıyorum sevgili okur ona göre…