'Sosyal medya esas amacım için bir araç'

Hande Sönmez

hande.sonmez@gmail.com

Kaan Sekban, 1 senede önce sosyal medyadaki skeçleriyle ardından kitabı Tebrikler Kovuldunuz ve sahneye taşıdığı gösterileriyle kendinden söz ettirmeyi başardı. Seyirci, onu ailesinden biri gibi olduğu için seviyor. 25 Eylül’de gerçekleşecek Zorlu PSM Ana Sahne’deki gösterisinden sonra Amerika, Londra’da da sahne alacak... Yeni planlarını konuşmak için bir araya geldik. 

Geçen sene mayıs ayında görüşmüştük ve o zamanlar ilk gösteriler ve kitap haberleri vardı gündemde. Aradan geçen 1 yılı aşkın sürede neler oldu böyle? 

Seninle görüştüğümüzde kitabı yeni yazmıştım ve ilk stand up gösterime hazırlanıyordum. Bu bir yılı aşkın sürede kitap (Tebrikler Kovuldunuz) 11’inci basıma girdi, yaklaşık 50 bin’e ulaştı. Kitabın 50 bin satması hiçbir şekilde reklam yapmadığımız, billboard vs kullanmadığımız için önemli geliyor bana. Bir de hayatında bir çıkış arayan herkese yönelik bir kitap olduğundan “zamansız” olduğuna da inanıyorum. Şovlara gelecek olursak da 54 gösteriyi geride bıraktık. Ağustos’ta gösteri yapmayacağım ama yeni sezonda ise Zorlu PSM’nin ana sahnesindeyiz.

Sezon açılışı Zorlu PSM ana sahnede olacak dedin. Ne zaman olacak, farklı bir seyler planlıyor musun?

Bu sene Drama Sahnesi’nde çıktığımda inanılmaz bir teveccüh görünce, gelecek sezonu ana sahne ile açalım dedik. 25 Eylül’de başlayacağız. Tabii o sahneye özel sürprizlerimiz de olacak. 3 saate yakın bir stand up gösterisi olacak ve birçok ilki barındıracak bir şov olması için de uğraşıyoruz.

İkinci kitap için hazırlığın var mı peki? 

Evet ikinci kitaba başladım. İlkinde hayallere ulaşmayı, hayallerin peşinden gitmeyi anlatıyordum malum şimdi ise sonrası var. İnsan, hayaline ulaştıktan sonra da her şey güllük gülistanlık olmuyor. Bunu anlattığım ikinci kitap gelecek evet ama ne zaman çıkacağını ben de kestiremiyorum çünkü planlı gitmiyorum ama kitabın dışında da bir mini dizi yazıyorum. Bu tamamen bir modern dizi, şehirli insan komedisi.  

“YENİ BİR MİNİ DİZİ YAZIYORUM ADI DA ŞEHİRLİLER”

Ne güzel haber… Nasıl bir mini dizi peki? Dijital platformlar için düşündüğün bir şey mi?

30 dakikalık bir mini sizi aslında. Çok özgür ve sansürsüz yazıyorum tamamen içimden geldiği gibi. Absürd ve uçuk bir tonu var. Adı da “Şehirliler.” Bunu olduğu gibi çekecek biri çıkınca da projelendirebiliriz diye umuyorum. Bir de dijitalde de gerçek bir “late night talk show” yapmak istiyorum. David Letterman gibi bir şeyler yapmak istiyorum. İleride belki stand up gösterilerimi de dijitale taşıyabileceğimi düşünüyorum.

Youtube kanalını yeniden hareketlendirmeyi düşünüyor musun?

Şu an çok düşünmüyorum çünkü zaten hem çok skeç çekiyorum hem de insanlara “Kaan” bombardımanı yapıp onları da bıktırmak istemiyorum açıkçası.

“SEYİRCİNİN ‘BİZİM KAAN’I OLDUM”

Daha önce gösterilerinde Cem Yılmaz, Nükhet Duru gibi sürpriz konukların da olmuştu. Önümüzdeki sezon da konuklar almayı düşünüyor musun?

Aslında bunlar kendiliğinden gelişen süreçler. Seyirciyi heyecanlandıracak isimler geldiğinde onları yine takdim etmek istiyorum. Cem Yılmaz gösteriye geldiğinde seyirci hep ona bakıyordu; “acaba bizim oğlana gülüyor mu” diye. Bu samimiyeti çok seviyorum ve insanların da bu samimiyeti çok özlediğini görüyorum. 

Televizyonda bir şeyler yapma isteğin ya da planın var mıdır?

Televizyonda kaliteli bir şeyler yapabileceğine ve televizyonun sanıldığı gibi aptal kutusu olduğuna inanmayanlardanım. Çünkü zamanında tv’de pek çok kaliteli işler izlemiş insanlarız. Ama reyting ölçümlerinin muamması malumun. Kaliteli çoğunluğa ulaşmak gerektiriyor bence; zamanında Avrupa Yakası’nın Bir Demet Tiyatro’nun yaptığı gibi…

Sen skeçlerini epeyce çeşitlendirdin, sevdiğin dizileri, müzikalleri, yurt dışındaki kültürel başarıları ya da sevdiğin bir da paylaşıyorsun. Takipçilerden nasıl tepkiler alıyorsun?

Genelde çok seviyorlar ve benim ne demek istediğimi çok iyi anlıyor ve vermek istediğim mesajı çok özümsüyor. Ben beyaz yaka mizahına elbette devam edeceğim ama farklı şeyler deneyip görmek beni mutlu ediyor. Stand up da bu anlamda uzadı ve şekillendi.

İstanbul, Anadolu şehirleri derken Zürih gösterisi anons ettin onun da detaylarını alabilir miyiz?

14 Eylül’de Zürih’te ilk yurtdışı gösterimimi yapacağız. 100 kişi de gelse benim için çok heyecan verici; ve yine şaşırtıcı bir haber; 29 Eylül’de 25’te Zorlu PSM’deki büyük gösteriden sonra New York’a gidiyorum. Ekim’de Londra, Kasım’da ise Amsterdam olacak. Elbette Türkiye içindeki pek çok şehre de gitmeye devam edeceğiz.