Sosyal hayatınızı bitirecek 5 oyun

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Dijital dünyaya geçiş ve akıllı telefonların ortala çıkmasıyla birlikte sosyal hayatımızda gözle gürünür biçimde azalma olduğu aşikâr. Bir de bunlara konsol ve bilgisayar oyunları eklenince sosyalleşmek neredeyse imkânsız. 

The Witcher 3: Wild Hunt

Listeye tonlarca ödül alan bir oyunla başlamak istedik. Her ne kadar her oyuncuya hitap eden bir tür olmasa da, oyuna bir kere başladığınızda bırakmanız neredeyse imkansız. Ana görevlerin mükemmelliğini bir kenara koyarsak, yan görevlerin kalitesinin de iyi olması oyundan bir türlü kopamamanıza sebep oluyor. Tüm bunların üstüne bir de devasa harita eklenince, at üstünde geçirdiğiniz saatlerden haberdar olamıyorsunuz. Üstüne gelecek eklenti paketlerinin de yolda olduğunu düşünürsek, uzun bir sürenizi oyuna ayırmanız gerekiyor.

Dota 2

Oyunun başına oturduğunuzda büyülenmiş gibi oluyorsunuz. Hele oyunu oynayacak bir arkadaş grubunuz varsa, bütün bir grup sosyal hayatını kaybedebilir. Dota 2'nin bu kadar çok oyuncuya sahip olmasının sebebi ise oynanışta barındırdığı derinlik muhtemelen. Gerçekten ustalaşmak için günümüzün en zor oyunlarından 
bir tanesi. İyi oynayana ise saygımız sonsuz!

Call of Duty

Her sene çıkan oyun, bir öncekinin biraz düzeltilmiş hali olsa bile, ana temanın çok iyi olması, COD'u ayakta tutmaya devam ediyor. Hele o son silahı ya da zırhı almanın mutluluğu hiçbir yerde yok.

Counter-Strike: Global Offensive
Her yıl çıkan Call of Duty oyunları ve devasa bir hayran kitlesi olan Battlefield'ın karşısında, CS:GO'yu bu kadar üstte tutan tek bir şey var: Bağımlılık. Evet! Oyun, bağımlılık derecesinde kendisine bağlıyor sizi. Oynadığınız bir günün sonunda gözünüze uyku girmeyebilir ya da bütün gün eve gidip CS:GO oynadığınızın hayalini kurabilirsiniz.

Civilization 5
Listemizde bir tane de strateji oyunu olmazsa olmazdı. Civ oyunlarının diğerlerine nazaran çok daha bağımlılık yapmasının sebebi ise sonuca ulaşmak için çok zaman harcamanız. Eğer yüksek zorluklarda oyuna başlarsanız, sadece bir oyunu bitirmeniz belki haftalarınızı alabilir.Dediğimiz gibi bir oyunu bitirmek gerçekten çok zor: Hile kullanıp, her şeyi hazır etseniz bile oyunun bitmesi bir günü alabilir. Başlarken dikkatli olmanız gereken oyunlardan bir tanesi!