Sonbaharı sevmek için bir başka neden: İstanbul Tiyatro Festivali

Hande Sönmez

hande.sonmez@gmail.com

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 2002 yılından bu yana iki yılda bir mayıs ayında düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali yıllık seyrine geri dönüyor ve 13 Kasım’da 21’inci kez perdelerini açıyor.

 Tiyatro severlerin bu sonbaharı sevmesi için bir sebep daha var; İstanbul Tiyatro Festivali, 13-26 Kasım 2017 tarihleri arasında 21’inci kez düzenlenecek. Dünyadan altı Türkiye’den on üç tane ekibi ağırlayacak olan festivalin yan etkinlikleri de dikkat çekici. Festivalden öne çıkanları derledik:

III. Richard: Almanya’da çağdaş tiyatronun önde gelen isimlerinden, 2014’teki festivale “Bir Halk Düşmanı” ile konuk olan Thomas Ostermeier’in rejisini üstlendiği III. Richard’da Hamlet’teki performansıyla akıllara kazınan Lars Eidinger yer alıyor. İkilinin ortaklıkları yine tiyatro izleyicisini sevindireceğe benziyor.

17 Kasım Cuma 20.00-18 Kasım Cumartesi 15.00

Zorlu PSM Drama Sahnesi

Bir Daha: Yunan yönetmen Theodoros Terzopoulos’un kurduğu Attis Tiyatrosu yedi yıl aradan sonra Bir Daha isimli gösterileri ile seyircinin karşısında olacak. Alarme ve Amor’un ardından üçlemenin son halkası olan Bir Daha’daki 55 dakikalık özel performansı kaçırmayın.

21-26 Kasım arası Zorlu PSM Studio

Yerli Seçkilerden  Göze Çarpanlar:

Uyarca: Ahmet Mümtaz Taylan’ın rejisiyle izleyeceğimiz bir Friedrich Dürrenmatt metni “Uyarca”... Tansu Biçer, Mehmet Ali Nuroğlu, son dönemin genç yeteneklerinden Serhan Onat gibi isimleri kadrosunda bulunduran oyun merak uyandırıcı.

 18-19 Kasım 2017 20.30 DasDas

When In Rome: Genç ve yetenekli yönetmen Mesut Arslan, merakla beklenen yeni oyunu When In Rome’da da seyirciyi özgün sahneleyiş biçimiyle etkileyeceğe benziyor.

14 Kasım Salı 20.30 - 15 Kasım Çarşamba 20.30

Moda Sahnesi

Kelebekler:

İtalyan topluluk TPO tarafından sahneye konan Kelebekler’de kelebeklerin yaşamı dans ile seyirciye aktarılıyor. Kullanılan sahne tasarımından, ışıklara kadar her element bu görevi yerine getirmek için tasarlanmış.

21-22-23 Kasım 2017 20.30 DasDas

Başka Neler Var? Moda Sahnesi’nden Fırtına, Özen Yula’nın yönettiği Nahid Sırrı Örik eseri İhanet, Akşam Yemeği, B Planı’nın yenisi Yuva, Ceren Ercan’ın yazıp yönettiği Seni Seviyorum Türkiye ve niceleri.

New York Operaları...

Süreyya Opera Binası’nın İstanbullu opera severler için önemli bir adres. Ancak Avrupa Yakası’nda da önemli bir opera merkezi var; Metropolitan Opera’nın yeni sezon gösterilerini New York’tan canlı yayınla sahnesine taşıyan Akmerkez CinemaPink, üçüncü senesinde opera tarihinin en özel eserlerini İstanbulluların karşısına çıkarıyor. Mayıs’a kadar 3 boyutlu ses deneyimiyle izleyiciyi başka bir dünyaya götürmeyi hedefleyen gösterimlerde en değerli opera bestecilerinin oyunları perdeye taşınıyor. Opera severseniz mutlaka takipte kalın..