Sonbaharda cildiniz solmasın

Dr. NESLİHAN DOLAR

neslihandolar@gmail.com

En Güzel Giysi: Cildimiz

Bedenimizin giysisi olan cildimiz mevsimsel değişikliklere uyum sağlamaya çalışır. Çevrede oluşan değişiklikler, ilk ve doğrudan deriyi etkiler. Deri, iç ve dış ortam arasında bariyer görevi yapar. Çevresel ve mevsimsel değişikliklere uyum sağlayamayan cilt zamanla incelir ve yıpranır. Sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için öncelikle cildin çok iyi korunması önemlidir.

Mevsim Geçişi Cildi Kurutur

Mevsim geçişlerinde yaşanan ani ısı değişiklikleri derinin kurumasına neden olur. Kuruyan deri kırışmaya mahkumdur. Bu yüzden özellikle kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde soğuk hava ve rüzgârın kuruttuğu cildinizi deri yenileme özelliği de olan cilt tipinize uygun nemlendiricilerle bakıma alın.

Mevsimine Göre Nemlendirici Seçin

Kışın kullanılan nemlendirici ve bakım kremlerinin yazın kullanımı uygun değildir. Nemlendirici seçerken yaz kış, güneş koruma faktörü de içeren ürünler olması önemlidir. Aşırı kuruyan, alerjik olan ciltlerde nemlendiriciler 2-3 saatte bir yinelenmelidir. Yüze sürülen A, C, E vitaminlerle selenyum içerikli nemlendiricilerin güneşin yarattığı hasarları engelleyici rolleri vardır. 

Yaz Lekelerine Karşı Aha Asidi

Özellikle leke oluşturmaya meyilli ve lekeli cilt yapısına sahip kişiler yaz sonrası mevcut lekeler daha da derinleştiği ve deri biraz daha kalınlaşıp matlaştığı için cilt yüzeyini yenileyen AHA ve meyve asidi içeren ürünler doktor kontrolünde kullanılabilir

Mezoliftingle Yenilenin

Kış aylarına girerken kuruyan deriyi nemlendirmenin diğer bir yolu da çeşitli vitamin mineral aminoasit ve nem tutucu, leke açıcı ve sıkılaştırıcı maddelerin deri altına enjekte edilmesidir. Cildin kaybettiği nem, vitamin, aminoasit ve mineral desteği, deri altına ufak iğneler yardımıyla enjekte edilir. Mezolifting denilen bu yöntemle yüz, boyun, dekolte ve özellikle el bölgesinde oluşan kırışıklıkları ve yaşlanma etkilerini geriletebilirsiniz. Sigara ve alkol kullanımından da zarar gören cildin yeniden yapılanmasını sağlar.

Işıl Işıl Bir Cilt İçin Düzenli Egzersiz

Kırışıklıkların giderilmesi ya da oluşumunun engellenmesinde beslenme de çok önemlidir. Mükemmel görünümlü bir cilt için düzenli ve sağlıklı bir diyet şarttır. Hızlı kilo alıp verme durumunda deride çatlaklar oluşabilmektedir. Unutmayınız ki, doğru beslenme alışkanlığı ve sporun cilt sağlığı için en az dışardan kullandığımız kozmetik ürünler kadar katkısı vardır. Çünkü düzenli egzersiz yapılması, sağlıklı kan dolaşımını düzenler, cildi toksik maddelerden arındırır, cilt rengini güzelleştirir, cilde parlaklık ve ışıltı kazandırır.

Sorularınızı instagram/drneslihandolar ve neslihandolar@gmail.com  hesabına gönderebilirsiniz.