Sonbahar aşkına

RUKEN DEMİRER
demirerruken@gmail.com

Geçtiğimiz haftalarda dünyaca ünlü moda evlerinin, Pre-Fall (Sonhabar Öncesi) kreasyonlarını görücüye çıkarmaya başlamasıyla, ben de rotamı öne çıkan markaların koleksiyonlarına çevirdim. Bakın gelecek sezonunun moda akımına yön verecek koleksiyonlarda, hangi parçalar trend olacak..

Alexander McQueen 

Pre-Fall 2016 kapsamında, beni etkileyen bir başka  moda eviyse Alexander McQueen. Sarah Burton imzalı parçalar tam anlamıyla nefes kesecek cinsten. Koleksiyon, kadınların vazgeçilmezi takı, mücevherat ve makyaj temalı. Bizi gizem dolu 30 ve 40'lı yıllara yolculuğa çıkarıyor. Öne çıkan parçalarsa etollerle birlikte el emeği maksimum noktada tutulmuş işlemeli parçalar.

Christian Dior 

Uzun süre Jil Sander'da çalıştıktan sonra, 3,5 yıl önce, titiz bir değerlendirme sonucu Christian Dior'un kreatif direktörlüğüne getirilmişti Raf Simons. Geçtiğimiz aylarda pozisyonunu bırakan Simons'sa, kendi markasına ve kişisel ilgi alanlarına daha fazla vakit ayırabilmek adına böyle bir karar aldığını açıklamıştı. Raf Simons'un sürpriz ayrılığının ardından Christian Dior, getirilecek yeni isim için ince eleyip sık dokuyor. Şimdilik moda evinin Hature Couture koleksiyonları kendi tasarım ekibine emanet. 2016 sonbahar öncesi kreasyonu da oldukça başarılı. İnce detaylarla bezenmiş parçalar, Dior kadınını daha da zarif kılacak. 

Emilio Pucci

Massimo Giorgetti, sanatçı ruhunu her zamankinden fazla koleksiyonlarına yansıtınca, ortaya daha yaratıcı ve hayal bazlı bir görsel şölen çıkmış. Yılın en canlı renklerinin, genelde yaz aylarında kombinlendiği düşünülürken, gelecek sezon Pucci kadını, bizi iddialı renkleriyle karşılamaya hazır.

Bu sezon erkekler de cesur!

Beyler sizi bu hafta "Milan Men's Fashion Week" e birlikte göz atmaya davet ediyorum! Prada'dan Alexander McQueen'e, Fendi'den Bottega Vaneta'ya, Dolce Gabbana'dan Gucci'ye kadar daha birçok dünyaca ünlü markanın şovları, modaseverleri kendisine hayran bıraktı. Renk ve desenlerin bolca yer verildiği koleksiyonlarda derinin yanı sıra düşük ağlı pantolonlarla, gri-bej tonlarında ki takım elbiseler oldukça popüler.

İddialı dönüş

Kış aylarının kendini göstermesiyle görmeye alışık olduğumuz günlük kombinlerimizin vazgeçilmezi haline gelen, etol ve pançolar yine bizimle. Gösterişli kumaş ve yün örgüden yapılan uzun omuz atkısı oldukça popüler. Günlük kıyafetinizi şık bir etolle harmanlayabilir ve kombininize tamamen farklı bir hava katabilirsiniz. Geçtiğimiz sezona damgasını vuran, kadınların kurtarıcısı pançolar bu sene de yükselen trendler arasında yerini aldı. Günlük kombinler içinse salaş, bohem ve püsküllü olanları vazgeçilmezler arasında. Bu senenin trend olan etol ve pançolarını sizler için seçtim.