Son yılların en iyi oyunu: Uncharted 4

ENDER EREN
endereren@gmail.com

Gerek detayları, gerek üzerinde harcanan müthiş emeğiyle sadece PlayStation 4 platformunun değil, son yılların en iyi oyunlarından biri Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu.

Hatırladığınız üzere 3. oyun sonunda Talbot ile mücadele ederken İrem Şehri’ninde tamamen yok olmasına sebep olmuştuk. Elini attığı her işte bir uğursuzlukla karşılaşan, bir felakete neden olan kahramanımız bu olaydan sonra hazine avcılığı için emeklilik kararı almış ve hayatını Elena Fisher ile birleştirmeye karar vermişti. Elena ile evlenen ve tehlikelerden uzak mutlu bir hayat süren Nathan Drake bir gece kapısının çalmasıyla birlikte o sallantılı hayatına geri dönmek zorunda kalır. Çünkü karşısında 15 yıldır görmediği abisi Samuel Drake vardır. Nathan bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. Ya abisiyle çocukluktan beri peşinden koştuğu Korsan Kaptan Henry Avery’nin 400 milyon dolar değerindeki hazinesininpeşinen gidecek ya da mutlu ama bir o kadar da sakin hayatına devam edecektir. Eğer önceki oyunları oynamadıysanız bu oyun sizin için biraz havada kalacaktır. Evet Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu’nun kendine has ve çok çok kaliteli bir hikayesi mevcut. Ancak diğer oyunları oynayanlar önceki oyunlardaki karakterleri tanıdığı için oyun içerisinde var olan bir çok diyaloğu önceden anlayabilirler. Çünkü oyunda yer yer önceki zamanlara atıf yapılıyor.

Bir Film İzliyorsunuz ve bir Film yazıyorsunuz!

Oyun başladığı andan itibaren sizi içine çekiyor ve aksiyonun düşük olduğu sahne sayısı yok denecek kadar az. Eğer bir sahneyi bile atlarsanız filmde kopukluklar yaşarsınız. Zaten ara sahneler sizi sıkmayacak derecede heyecanlı ve sürükleyici. Oyun içerisinde de karakterlerin konuşmaları devam ediyor. Örneğin Samuel Drake namı diğer Sam kardeşinin bir yerden bir yere atlayamaması ile dalga geçiyor. Düşmanlar size sürekli laf atıyor. Nathan yeri geldiğinde küfür bile ediyor. Hikayeyi bu kadar övdükten sonra biraz da oynanış nasıl ondan bahsedelim. Yeni oyunda diğer oyunlarla kıyaslanmayacak derecede büyük bir harita mevcut. Küçük haritalarda gizlenmiş hazineleri bulmak oldukça zorken bu devasa haritada gizlenmiş hazineleri bulmak için biraz daha fazla zaman harcamanız gerekmekte. Net bir şey söylemeliyim. Kaplamalar önceki oyunlardan çok daha güzel. Orman inanılmaz canlı ve ormanda dolaşırken kulağınıza çalınan kuş sesleri bir o kadar rahatlatıcı. Grafikler Single Player modunda oldukça yeterli gelse de Multiplayer modunda grafik ayarları biraz daha düşük tutulmuş. Oyun hakkında son sözlerimizi söylemek gerekirse zaten serinin bir hayranı olarak uzun süren yapım aşaması ve sürekli erteleme haberleri sonucunda gerçekten takdir edilmesi gereken bir yapım karşımıza çıkmış.