Sis perdesi aralanıyor ve bir devir kapanıyor!

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Bugün 16.55’te Başak burcunda Dolunay gerçekleşecek. Bu süreçte evlilik, ortaklık ve ilişkiler gündemimizi meşgul ederken bir devrin kapandığına şahit olacağız. 

Bugün saat 16.55’te Başak Burcunun 22 derecesinde Dolunay olacak ve anın yükseleni de 8 dereceyle Başak burcu. Bu durumda yöneticimiz Merkür de Balık burcunda yer alacak. Dolunay 1 ve 7 ev akslarında olduğu için gündemimiz kişiliğimiz, çevremiz, ilişkilerimiz, evlilik ve ortaklık konuları olacak. Özellikle Balık burcundaki Güneş Tutulması'yla yaşadığımız belirsizlik ve kaos yaratan konular aydınlanacak. “Geriye mi gitsek yoksa ilerlesek mi”yle başlayan sorularımız cevaplanacak. Ancak alacağımız cevaplar, geçmişe yönelik bitiremediğimiz konularla ilgili. Ve kilit gezegenlerin Retro olmasından dolayı da, eylemler, arkamızdaki kapıyı aralık bırakmadan kapatmaktan yana olacak. Ve bu dolunay Başak-Balık serisinin sonuncusu niteliğinde olduğundan bir dönemi de bitirecek. Haritada 4 köşe evi değişken nitelikteki burçlar paylaştığı için öncü ve değişkenden oluşan iki kare açı kalıbı ve bir toprak 

üçgeni olduğundan istesek de istemesek de değişen şartları yönetmeyi öğreneceğiz. Hayatlarımızda artık bazı şeylerin oturması ve stabil olması için geçmişin gitmesine ve değişime izin vereceğiz.

GELECEK İÇİN ADIM ATMAK ZOR

Sezgisel olacağımız bir süreçteyiz. Kendimizi kişileri kontrol ederken bulabilir, onların üzerinde gereksiz takıntı geliştirebiliriz. Pek akılcı olamayacağımız gibi (Merkür Balık) aslında karşımızdakileri kontrol ettiğimizi sandığımız anlarda da sadece kendimizi kandıracağız (Ay Başak ASC Başak). Çünkü sistemin kontrole izin vermediği bir dönemdeyiz. Eylem ve kararlarımızın gezegeni Mars’ı yöneten Venüs Retro’da. Yapamadığımız ya da veremediğimiz kararların öne çıkacağı bu dönem gelecek için adım atmak biraz zor gözüküyor. İstemesek de bir devrin kapandığına tanık olabiliriz. Bu noktada şans kontrolü ve müdahaleyi bırakanlardan yana olacaktır. 

KONTROL ETMENİN FAYDASI YOK

Çevremizdekileri kişiler için bir şeyler yapma eğilimimiz ön planda olsa da buradaki dozu çok iyi ayarlamalıyız. Özellikle Jüpiter Uranüs karşıtlığının yansımalarını ilişkilerde yaşayabiliriz. Epeydir içimizi şişiren ama söylemekten ya da yapmaktan kaçındığımız bir şeyi (Retro Jüpiter Terazi) söyleyip yapabiliriz (Uranüs Koç). Ayrıca ortaklık ve evliliklerde para ve mal paylaşımı konusunu ve bu anlamdaki hukuksal süreçleri de başlatacaktır (Mars Boğa). Yurtdışı yolculukları, yabancılarla ilgili konular, akademik eğitimler, satış, pazarlama, basın yayın alanlarına yönelik konularda mücadele etmemiz gerekebilir. Hepimizin hayatında bir sayfanın kapanışı anlatan bu Dolunay yepyeni bir sürece bizi 

hazırlarken bazı sonlar canımızı acıtsa da elimizden bir şey gelmediğini göreceğiz. Son sözün yüksek iradeye ait olduğunu görecek, kontrol etme ve yönlendirmenin bazen akışın önüne geçmediğini anlayacağız.