Şifa tanrıçası Hemithea’nın izinde Marmaris

UYGAR TAYLAN

uygartaylan@gmail.com

Geldi geliyor derken sonunda yaz mevsimine girdik. Hazır güneş yüzünü bize dönmüşken biz de topraklarımızın mitolojik karakterlerinden birinin izine düştük. Rotamızı cennet koylarıyla ünlü Şifa Tanrıçasının evi Marmaris - Hisarönü’ne çevirdik...

Şifa tanrıçası olarak bilinen Hemithea’nın evinde baharı kuş sesleri ve yeşille mavinin dansıyla karşılayıp doğanın uyanışına tanık olmak belki de şifanın ta kendisi. Tabii bunun için Dalaman Havaalanından  30km 1.5 saat süren bir yolculuktan sonra Orhaniye – Hisarönü körfezine varmanız gerekiyor. Sizi ilk olarak yemyeşil çam ormanları, suya tablo gibi yansıyan tekneler ve yaseminlerin mis gibi kokusu karşılıyor. 6. yüzyıldan kalma bir Roma tapınağını da içinde bulunduran bu atmosferde kendinizi antik çağda gibi hissediyorsunuz.  Adını Antik Yunan Mitolojisi sağlık ve güzellik tanrıçasından alan Martı Hemithea Hotel; işte bu atmosferde misafirlerine bedenen ve ruhen şifa bulacakları bir tatil sunuyor. 

RÜYALARIN TANRIÇASI

Mitolojiye göre iki kız kardeş okyanusta boğulmak üzereyken Tanrı Apollon tarafından kurtarılır. Kız kardeşlerden Molpadia, Karia kentine, diğer kız kardeş Parthenos, Bybassos’a gönderilir. Molpadia insanların rüyalarına girerek, hastalıklarını tedavi ettiği, çocuksuz kadınları iyileştirdiği için Hemithea olarak adlandırılır. Kastabos (Hisarönü) halkı tarafından öyle sevilir ki adına tapınaklar yaptırılır.  

Bu mitolojik kahramanların masallarıyla dolu topraklarda sadece şifacı Hemithea’nın evinde kalmakla iş bitmiyor. Marmaris Hisarönü tepelerinde bulunan antik kent Kastabos’a ister Martı Hemithea Hotel’in sağladığı araçla ister yürüyerek tırmanıp Hemithea’nın tapınağını yerinde görebiliyorsunuz. Özellikle doğa ananın uçsuz bucaksız yemyeşil manzarası karşısında meditasyon yapmayı ihmal etmeyin. Kastabos’un kekik kokulu yolundan indikten sonra bu defa karşımıza Martı Hemithea’nın çok yakınında bulunan Turgut Köyü’ndeki Turgut şelalesi çıkıyor. Özellikle bahardan yaza geçen bu sıcak havalarda şelalenin buz gibi suyuna girmek çok keyifli. Turgut Şelalesi instagram tutkunları için doğru adres. Fakat en güzeli telefonu cebinize geri koyup şelalenin sesini dinlerken doğanın büyüleyici detaylarını sadece gözlerinize kaydetmek. Turgut Şelalesi’nin buz gibi suyundan bahsedip de Marmaris açıklarındaki koyların güzelliğinden bahsetmemek olmaz. Bugüne kadar Marmaris’e gidip de koylarını görmediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Martı Hemithea’nın özel yatıyla çevre koyları keşfetmek mümkün. Üstelik bu masmavi denize sahip koylardan birine gözlerinin rengine benzediği için Emel Sayın Koyu ismi verilmiş. Orhaniye yakınlarında deniz üzerinde yürüyen insanlar görürseniz şaşırmayın. Kızkumu denilen bu bölgede yaklaşık 600 metre uzunluğunda koyu ikiye bölen bir sığlık oluşmuş. 

STARLİÇEDEN PASİFLORAYA CENNET BAHÇESİ

Sağlık ve güzellik tanrıçasının evi olan Hemithea otelin bahçesindeyse adına yakışır Starliçe’den tutun pasiflora’ya kadar birçok çeşit çiçek bulunuyor. Akşam yemeği öncesi bahçedeki tapınakta, fırınlanmış bademle ikram edilen Hemitheamania şurubunu içip klasik müzik dinletisine katılabiliyorsunuz. Akşam yemeklerinde ege otları ve deniz ürünlerine doyacak, sabah kahvaltılarındaysa dalından koparılmış zeytinler, ev reçelleri, köy pazarından taze gelen otlu gözlemelere bayılacaksınız...

Huzur ve romantizm arayanlar için Hemithea sizi bu muhteşem doğanın aşk öpücüğüyle hayata döndürmeyi vaat ediyor.