Sevginin kamerasında

ONUR AKBAŞ
onurakbastde@gmail.com

Maalesef gücümüz ne geçmişin pişmanlıklarını değiştirmeye yetiyor ne de korkularımız, gelecekte olabilmesi muhtemel olumsuzlukları engellemeye... Bu bağlamda elimizdeki tek sermaye yarının geçmişi olacak dünün de yarını olan şimdidir. O yüzden bütün kuvvetimizi ‘an’da toplarsak geleceğin dünü ve dünün yarınını değiştirmiş oluruz. Kendimle baş başa kaldığımda çok tekrar ederim bu sözü “Boyalı resim gibisin be dünya! Azıcık ucundan çeksem yırtılıp gideceksin.” Sevgili Simge’nin sevenlerinin karşısına bambaşka bir tarzla çıktığı klibindeki şarkının sözlerinde meseleyi yıllanmış film replikleri üzerinden ele almış. Melodisi ‘an’ı dertlere ve içinden çıkılmaz malayani kimi külfetlere karşı delicesine bir boş vermişlikle yaşamaya davet eden bu şarkının sözleri de klibi de cuk oturmuş.

RISING STARDAKİ BOŞLUK 

Bu sezon Rising Star’da Demet’in ve Gülben’in boşluğu doldurulabilmiş değil. Programın formatı dışında gereksiz konuşmalar sadece ekrandaki izleyiciyi değil, programdaki seyirciyi de sıkmış durumda. Öyle ki 2 Ağustos'taki bölümün bir yerinde Yılmaz Morgül konuşurken arkasında uyuklayaan bir kızcağıza odaklandık. Üstüne Yılmaz’ın “Titanik gemi, Mustafa Sandal” yollu o şahane(!) espriyi patlatması bardağı taşıran son damla oldu. 

ENİNE BOYUNA DARBE 

Malum bu günlerde tartışma programları önemli. Böyle durumlarda ekran başındaki izleyicinin beklediği iyi bir moderatör ve iyi konuklar. Bu bağlamda sevgili Ece Üner’in sunduğu 01.08.2016 tarihli ‘Enine Boyuna’ programı, o günkü konuklar itibariyle de benim için çok verimliydi. 

UÇANKUŞ’TA TÜRK MALI 

‘Türk Malı’ Şafak Sezer’in performansını en iyi gösterdiği ve ekrandan kalkmasına en çok üzüldüğüm dizilerden biridir. Neyse ki Uçankuş TV hafta içi her gün 20.15’te eski bölümleri yayınlayarak bu özlemi gidermemi sağlayacak.