Sevgili, katile götürdü

1 yıldır kayıp olan aracını çalan kişiyi görünce heyecanlanmıştı. Başına geleceklerden habersiz olarak “Arabam nerde?” diye sorunca silah sesleri sokağı inletmişti.

ÖZKAN TAMİRAK

ozkantamirak@gmail.com
twitter: @OzkanTamirak  

x


2 GÜNLÜĞÜNE ANLAŞTILAR

Sercan Şen geçimini araç kiralayarak sağlıyordu. Zeytinburnu’ndaki Rentacar’ına gelen Ümit D. 2 günlüğüne bir araç kiralamak istediğini söyledi. Günlüğü 150 TL’den anlaştılar. Evraklar tamamlandıktan sonra arabanın anahtarını Ümit’e verdi. 

GPRS SİNYAL VERMİYOR

Ümit arabayı kiralayalı bir hafta olmuştu. Anlaşma 2 günlüktü. Hâlâ aracı getirmemişti. GPRS’e bakan 

Sercan arabanın Mersin’de olduğunu belirledi. Belki getirir diye beklemeyi sürdürdü. Ertesi gün baktığında GPRS sinyali alamıyordu. Artık aracın çalındığına inanmıştı. Hemen Bakırköy Adliyesi’ne giderek Ümit D.’den şikayetçi oldu. 

ŞOKU ATLATTI

Aradan koskoca 1 yıl geçmişti. Sercan’ın artık pek bir umudu yoktu. “Ne yapalım bu da başımıza geldi” diyerek yakınlarına dert yanıyordu. Bu herkesin başına gelebilirdi. İlk başlarda çok üzülmüştü ama sonrasında şoku atlatarak işine devam etti. İşleri de günden güne iyiye gidiyordu. Para kazanmaya başlamıştı genç adam. Bu hırsızlık onu motive etmişti. İşine daha da  çok sarılıyordu. 

BU ÜMİT

Sercan bir arkadaşıyla görüşmek üzere yola çıkmıştı. Trafik ışıklarının önündeki lüks araçta birini gördü. “Bu Ümit mi?” diyerek yanına yaklaştı. Evet, evet bu oydu. 1 yıl önce arabasını çalan Ümit’ti bu. “Ümit” diye seslenerek yanına gitti. Arabadan inmesini söyledi. Ortalık gerilmeye başlamıştı. Sercan bu arada 155’i arayarak olay yerine polis çağırdı. 

ARABADAN İNİP KURŞUN YAĞDIRDI

Ümit araçtan inerek arabasının yerini soran Sercan’a kurşun yağdırdı. Talihsiz adam hayatını kaybetmişti. Ümit hızla olay yerinden kayıplara karıştı.  İstanbul Asayiş Şube Cinayet Masası’ndan Murat ve ekürisi Çoşkun bu olaya bakacaktı.  İlk olarak işe etraftaki kameraları toplamakla başladılar. Çoşkun da Sercan’ın ailesine giderek bilgi topladı. Sercan’ın Ümit D. isimli biriyle mahkemelik olduklarını öğrenmişlerdi.  Bu eldeki birinci şüpheydi. 

BU SEVGİLİSİNİ ARAR

Ümit, İstanbul’dan kaçmıştı. Ama nereye gitmişti? Deneyimli dedektif Murat önemli bir ipucu yakalamıştı. Ümit kaçmıştı ama İstanbul’da arkada sevgilisini bırakmıştı. Mutlaka onu arayacaktı. Kız yakın takibe alındı. Telefon numarası da takip edilecekti. Alınan istihbarata göre Ümit sevgilisine 
çok bağlıydı. Aramaması mümkün değildi. Polis pusuyu attı ve beklemeye başladı. 

AŞKIM SENİ MERAK EDİYORUM

Ve Ümit’in sesi duyulmuştu. Sevgilisini aradı.  “Aşkım seni merak ediyorum. Çok özledim. Yeniden buluşacağız” gibi duygusal sözler konuşuyordu.  20 dakika konuşmuşlardı. Yeri tespit edilmişti. Ümit Gaziantep’ten arıyordu. Biraz daha takibe devam kararı aldılar. Katile adım adım yaklaşıyordu 
İstanbul Cinayet Masası dedektifleri. 

OPERASYON ZAMANI GELDİ

Ümit sevgilisini aramaya devam ediyordu. Nihayet polisin istediği açığı vermeye başladı. Yerini söyleyerek “Gel çok özledim” mesajı vermişti. Bu konuşma Murat ve Çoşkun’u heyecanlandırmıştı. Artık yolculuk zamanı geldi. Gaziantep’e uçak bileti bakmaya başladılar. Murat diğer yandan Gaziantep polisine adres vererek yardım istedi. 

BURAYA KADAR ÜMİT

Polisler ilk uçakla Gaziantep’e gittiler. Ümit’in kaldığı ev tam karşılarındaydı. Etrafı sarmışlardı. Saat 12.30’a geldiğinde Ümit evden dışarı çıktı. Murat ve Çoşkun, “Ümit” diyerek koluna girdiler. Ümit 
şaşkınlıkla polislerin gözüne baktı. Anlamıştı yakalandığını. Murat kimliğini göstererek, “Buraya kadar Ümit” dedi. Ümit D. İçin 1 aylık kaçış sona ermişti. Tutuklanarak cezaevine konuldu.

ŞU ANTEP’İ BİR GEZELİM

Murat ve Çoşkun için bir görev daha sona ermişti. Başarıyla görevlerini tamamlamışlardı. Artık kendilerini ödüllendirmelilerdi. İkisi de Gaziantep’e ilk kez gelmişlerdi. Tarihi ve turistik yerlerini de çok merak ediyorlardı. “Hadi gel biraz gezelim abi” dedi Murat. Çoşkun ise dünden razıydı. İki polis önce Zeugma Müzesi’ne gittiler. Sonra Bakırcılar Çarşı ve Kale’yi gezdiler. Ailelerine de hediyeler aldılar.

KEBABI HAK ETTİK

Gaziantep’e gidip de bir kebap ve baklava yemeden olmazdı. İki polis şehrin en ünlü kebapçısına giderek kendilerine güzel bir kebap söylediler. Ardın da o Antep’in meşhur baklavasından. Çoşkun, “İstanbul’a elimiz boş gitmek olmaz. Büroya baklava götürelim” dedi. 3 kilo baklava aldılar.  İki polis hem başarılı operasyonun gururunu yaşarken, bir yandan da güzel bir Antep turu yapmanın keyfiyle havalimanına doğur yola çıktılar.