Sergi-Kitap-Müzik

Hadra Tanrıverdi Birecik'in Toplu Monologlar isimli resim sergisi 14 Ekim'de Galeri Eksen Balat’ta açılıyor.

Toplu Monologlar

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan ve halen İstanbul Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü’nde resim ve grafik öğretmeni olarak görevine devam eden Birecik, sergisi için oldukça heyecanlı. Resimlerinin temasını “Diziler halinde oluşturduğum çalışmalar, modern hayatın içindeki bölünmüşlüğü, yalnızlığı tekrarı imler” diye anlatıyor ve ekliyor; “Bu yolla bazı estetik, duygusal ilişkiler kurduğumu düşünüyorum. Fotoğraf ve yazı gibi imgeleri, birbirlerine eklemleyerek yeniden yapılandırarak, çok katmanlı hayatı da irdelemiş oluyorum. Biçim ve keskin dış çizgiler, karşıtlık yaratan boşlukla hacim kazanır. Figürü kendine egemen olan bir boşluğun içine yerleştirerek, bu boşlukla modelin yalnızlığını görürsünüz.” 

Renkli anlatımla bir seyahat güncesi

Nobel Ödüllü Márquez’in ölümünden sonra yayımlanan Doğu Avrupa’da Yolculuk, yazarın sevenleri için paha biçilmez bir hazine. Kitap,  Gabriel García Márquez’in 1950’lerde gazeteci olarak Doğu Avrupa’daki sosyalist ülkelere yaptığı seyahatin bir güncesi. Doğu Almanya’dan başlayıp Çekoslovakya, Polonya, Macaristan ve Sovyetler Birliği’ne uzanan bu serüven boyunca okurlar Márquez’in hem yol arkadaşları ve tanıştığı kişilere dair gözlemlerini hem de dönemin toplumsal ve siyasi gelişmeleriyle ilgili yorumlarını bulacaklar, elbette hepsi yazarın kendine has renkli anlatımıyla.

Yalın’dan yazı uzatacak albüm: ‘BAYILA BAYILA’

Pop müziğin başarılı ismi Yalın, 4 yıllık aranın ardından yeni albümü ‘Bayıla Bayıla’ ile yazı uzatmak için geldi. Albüm birbirinden güzel şarkılarıyla 2 Eylül’de müzikseverlerle buluştu. Klarnetten, bağlamaya, kanundan, çelloya, birçok farklı enstrümanın şarkılara hayat verdiği 'Bayıla Bayıla' albümü dinleyicilere Eylül’de yazı yaşatacak. Hepsi birbirinden güçlü 11 şarkıdan oluşan albüm, dinleyenlerin diline dolanacak enerji dolu hızlı şarkıların yanı sıra bir Yalın klasiği olan özel baladlardan oluşuyor. Tüm söz ve müzikleri Yalın’a ait olan albümün aranjmanları çıkış şarkısı 'Tatlıyla Balla' parçasının müziğine de eşlik eden Özgen Akçetin ve Yalın’a ait. Dinleyenlere umut vererek ruhlarını besleyecek ve iyiliğe olan inançlarını tazeleyecek olan albümün ilk klibi geçtiğimiz günlerde izleyicilerle buluşan 'Tatlıyla Balla' adlı şarkıya çekildi. Sözleri Yalın tarafından kaleme alınan hareketli şarkının bestesi ise Yalın ve Özgen Akçetin’e ait.