Seni öldürmeyen şey güçlendirir!

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

18 Kasım’da saat 13.42’de Akrep Burcunun 26 derecesinde Yeniay doğdu. Yeniay 8 evde doğduğu için güçlü etkilere sahip olacak. Eş veya ortaklı konular, ortaklaşa gelirlerimiz, banka, kredi, nafaka, miras ya da resmi kurumlarla olan işlerimiz, ruhsallık, öteki alemle ilişkili konular ve yaşamdaki olası krizler bu yeniayın başlıkları...

HAKSIZLIK YAPMAKTAN UZAK DURUN 

Yeniay yöneticisi Mars Terazi burcunda ve Seginus sabit yıldızıyla kavuşumda. Bu yıldız şanslı bir doğadadır. Ancak yanlışlık yaptığımızda iş, hukuk ya da arkadaşlar yoluyla kayıp enerjisi de barındırır. Bu sebeple ilişkilerimizde, evlilik ve ortaklıklarda haksızlık etmekten kesinlikle uzak durulması gereken bir dönem. ASC noktamız Balık. Ve Mars ile ASC derecesi arasında 150 derecelik farkındalık açısı var ki, bu da önemli. Çünkü Balık ve Terazi birbirlerine anticia noktasından zaten dost ve destek enerjidedir. Bu durumda merhamet gösterdiğimiz, yanlış yapmadığımız ilahi akışla birlikte yol aldığımız her an, Mars’ın derecesindeki sabit yıldızın büyük şanslı dokunuşuna nail olabileceğiz. ASC yöneticisi Jüpiter Venüs ile birlikte Akrep burcunda ve güçlü bir stelyum oluşturuyorlar. Bu noktalara yakın iki sabit yıldız var ki; Acrux ve Zubunelgenubi. İhtişam, lüks gösteriş ve işlerin ters gitmesiyle ilişkilendiriliyor. Yeniaydaki Akrep stelyumu yükselenle olumlu bir görünümde. Bazı parasal hak edişlerimizin gerçekten bizim hakkımız olduğuna inanıyorsak bu noktada hakkımızı arayabiliriz. Ancak lüks ve gösteriş sebebiyle bazılarımız hak etmediği paraların peşindeyse işler ters yönde ilerleyebilir. 

YENİAYIN DÖNÜŞTÜRÜCÜ ETKİSİ VAR

Uranüs ise 1 derece orb ile yeniay derecesinde olduğundan yine beklenmeyen şok edici ve ani gelişmelerin içinde olabileceğimizi gösteriyor. Satürn Kara ay ile birlikte Uranüs ile olumlu bir bağlantı oluşturuyor. Para, ün ve statü yüzünden birilerinin ayağını kaydırmaya çalışabiliriz. Sivri dille can acıtmak isteyebiliriz. Buradaki olumlu açı, bu tip durumları daha rahat yapabileceğimizi gösterdiğinden buna dikkat etmeliyiz. Yeniayda bir diğer dikkat edilmesi gereken durum var ki; Plüton ve Mars’ın yaptığı gergin açı. Özellikle evlilik, ortaklık ve ilişkilerde güç mücadelesinin çok fazla öne çıkacağını ve bunu yaparken saygısızca davranışlara maruz kalabileceğimizi hatta bazıları için bunun fiziksel çatışma noktasında olabileceğini anlatıyor. Toparlarsam; yeniayın büyük dönüştürücü etkileri var. Bu etkiler öyle ki; zarar da verebiliriz, zarar gördüğümüz durumları dönüştürerek şifa da bulabiliriz. Akrep enerjisinin çok yoğun olacağı bu yeniay bir süredir kanser olmuş ilişki, evlilik ve ortaklıklarda yaşanan krizleri bitirecek nitelikte. Bu bitişlerin nasıl olacağını bizim davranışımız belirleyecek. Bazı vedalar büyük paralara kavuşmaya neden olurken bazı vedalar bu paraları almak için mücadele etmemize neden olacak. Bazılarımız için uzun zamandır saklanan gerçeklerin su yüzüne çıkma zamanı. Hatta bunlar öyle ki, şifasını da bulacak. 

İFTİRALARA DİKKAT!

Ayrıca bazı hastalıkların iyileşme ve şifalanma süreci. Bu noktada bazı aile büyüklerin kaybı da söz konusu olabilir. Kariyer ve meslek yaşamımızda yükselmek için başkalarını lekelememek çok önemli. Çünkü bazıları başkalarına iftira atarak bunu gerçekleştirmek isteyebilir. Parasal kazançlarımızdaki denge ani gelişmelerle değişim gösterirken elimizden ani paralar çıkması ya da ani paralar gelmesi de söz konusu olabilir. Bunun dışında, çevremizde kontrol etmememiz ve akışta bırakılması gereken koşulların etkilerine maruz kalarak, bu koşulları kontrol altına alarak organize etmek isteyebiliriz. Zihinsel ve fikirsel olarak yaşamı algılama şeklimiz saygı görmek ilgi uyandırmak ve kendimize faydalı olacak kişilerle bir arada olmak noktasındayken, kadersel olarak bu tip kişilerle yeni tanışmalar yaşayabileceğiz. Yeniay iyi değerlendirildiği takdirde, bana göre yaşamlarımızdaki büyük bir krizi bitirecek nitelikte. Ancak krizler biterken büyük depremlere yol açabilirler. Burada Akrep’in o muhteşem dönüştürücü gücünü kullanarak yaşayacağımız her ne ise onun üstüne çıkmalı, şartları ve kendimizi yeniden doğurabilmeliyiz.