Şehrin en iyi havuzları

İsmail Polat
ismailpolatt@gmail.com

Yazın son zamanları… Kışlıklar vitrinlerde görücüye çıksa da nemle birlikte İstanbul’un sıcağı daha çekilmez oluyor. Bir sebepten şehirde kalmak zorunda kaldıysanız ve evde klimaya sığınmaktan sıkıldaysanız kendinizi en yakın havuza atın. Studio ’34 bu hafta Boğaz’dan başlayıp şehrin merkezine doğru en güzel havuzları mercek altına alıyor. 

BOĞAZ'IN KIYISINDA 

Tarihi Çırağan Sarayı, her mevsim şehrin gözde noktalarındandır. Özellikle yazın, boğazın kıyısına kondurulmuş harika havuzuyla büyük ilgi görüyor. Erken saatlerde gidip, manzaraya karşı kurulduğunuzda unutulmaz anlara tanıklık edebilirsiniz. Şehrin kalabalığına arkanızı dönüp, boğazın huzuruna kendinizi teslim ettiğinizde elinizden telefonunuzdan hiç düşmeyecek. Çünkü en güzel kareler bir bir önünüze düşüyor. Nefis kokteyllerle kendinizi şımartmayı unutmayın. 

SWISSOTEL’DE YAZ KAFASI 

Şehrin en güzel konaklama noktalarından biri olan Swissotel, yazın çok daha keyifli. Gündüz açık havuzunda doyasıya güneşlenip, keyif çatarken nefis kokteyller ve yemeklerle havuz başında damağınızı şenlendirebilirsiniz. Daha da kalmak isterseniz soluğu boğaz manzaralı Gaja Roof & Sky’da alın derim. Akdeniz mutfağının en leziz halleri burada sizleri bekliyor. 

BOĞAZ'IN TAM ÜSTÜNDE 

Burada manzara derdi hiç yok. Boğazın tam üstünde, havuzun en güzel halleriyle iç içesiniz. Bu yüzden Suada’nın keyfini çıkarmak için yazı iple çekenlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle yabancı turistlerin en gözbebeği yerlerden. Hafta içi tek başınıza giderseniz kafa dinlemek olası. Kalabalık giderseniz de dilediğiniz gibi şımarmak serbest. Öyle bir hali var. 

YÜZMESENİZ DE OLUR 

Beyoğlu’nun eğlence duraklarından Soho House İstanbul’un havuzu oldukça keyifli. Tarihi binanın tepesine konuşlanan küçük havuz artık yok ama otelin tepesine konuşlanan Haliç manzaralı büyük havuzu mutlaka görün. Yüzmeseniz de olur. Ara ara ıslanıp, saatlerce güneşlenerek şehirde kalmanın tadını çıkarın. Tabii bunun için erken gitmekte fayda var. Kapıda kalmak üzücü olabilir. 

EN “MODA” HAVUZ KEYFİ  
Anadolu Yakası’nın en hit semti Moda denince akla ilk Moda Deniz Kulübü gelir. Hiç kimseler yokken orası hep vardı. Her yaz da konuklarını iki ayrı havuzda ağırlıyordu. Bu gelenek şimdi de devam ediyor. Ailecek gidenlerin dışında gençlerin de büyük ilgi gösterdiği mekanda sıcak yaz günlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Kulüp üyesi olmanız gerekmiyor. 

ŞEHRİN TAM ORTASINDA 
Tek derdiniz fazla uzağa gitmeden kafa dinlemek ve bronzlaşmaksa Şişli’nin merkezindeki Radisson Blu’nun açıkhavuzunu denemelisiniz. Kalabalıklar içinden süzülüp sessizliğe geçiş yapınca, dilediğiniz gibi keyif yapmak serbest. Buraya da hafta içi, çocukların sayıca az olduğu zamanlarda gitmekte fayda var.

YEŞİLLİKLER ARASINDA 
Harbiye’deki Hilton en çok yeşil alanlarıyla bilinir. İkonik binanın yan tarafına, yeşillikler içine gömülmüş havuzuyla 
oldukça ideal. Geniş bir alana yayılan havuzun kenarlarında yer alan cabanalar ise hayat kurtarıyor. Buraları kiralayıp havuz keyfinizi daha da artırabilirsiniz. Geçen hafta başlayan MetroPool partileri de yaz sonuna kadar buraya gitmek için güzel bir bahane.