Şefin masası: ‘TOI Akaretler’

Gamze Karaman Bostan
gamzekb@gmail.com

Bu haftaki lezzet durağım, şef masasıyla adı kulaktan kulağa yayılan bir şef restoranı: ‘TOI Akaretler’... İstanbul’un en ayrıcalıklı mekânları arasında yerini alan TOI, çeşitli damak tatlarına hitap eden seçkin lezzetleri ve başarılı servisiyle vazgeçilmez adresleriniz arasında yerini almaya aday...

Özenle seçilmiş nefis dünya mutfağının yeni tatlarını keşfetmek ve ‘Şefin Masası için, günler öncesinden rezervasyonumu yaptırıyorum. Şair Nedim Caddesi üzerinde bulunan bir şef restoranı olan ‘Toi Akaretler’e geldiğimde, şehre tepeden bakan, ceviz ağırlıklı dekorasyonu olan, 40 kişilik bir restorandan içeri giriyorum. Güler yüzlü çalışanları ve mekânın hem ortağı hem de şefi İsmet Saz tarafından karşılanıyorum. Sektöre genç yaşlarda adım atan İsmet Saz, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü mezunu. Uzun yıllar New York City’de yaşayan iki Michelin yıldızlı Gordon Ramsay at The London’da Sous Chef olarak çalışan Saz, şimdi ise Toi Akaretler’de klasik Fransız mutfağının Akdeniz’e dönüştüğü, bu dönüşümün ise Türk damak tadına adapte edildiği özel bir mönü sunuyor.

İMZA YEMEĞİ ‘BEEF WELLINGTON’

Restoranın en özel bölümü olan şefin masasına geçiyoruz. Mutfak kısmında bulunan Chef Table 4 kişilik. Chef Table’da oturmak için şefin mönüsünü almanız gerekiyor. Yemeklerinizin gözünüzün önünde hazırlandığı masada kendinizi Şef İsmet Saz’a emanet ediyorsunuz. Açılışı üzerinde süt köpüğüyle sunulan enginar çorbasıyla yapıyoruz. Ahtapotları özenle fırında pişirilen ‘ızgara ahtapot’ (Grilled Octopus) salatası, yediğim en güzel salatalardan. Ördeğin göğüs kısmından hazırlanan ‘Ördek Prosciutto’, pastırma ve Canan Hanım’dan alınan keçi peyniri eşliğinde sunuluyor. Lezzetli ve hafif... Limonla tatlandırılan ‘Pancarlı Risotto’ çok lezzetli. Deniztarağı (Sea Scallops), tadılmaya değer. Taze bezelye püresi üzerinde sunulan kuzu kol, pişirilirken oluşan sosu eşliğinde ikram ediliyor. Şefin imza yemeği ise ıspanak ve patates püresi eşliğinde sunulan ‘Beef Wellington’... Tatlı olarak yanında az şekerli Türk kahvesi eşliğinde Cheesecake... 

EĞLENCELİ VE FARKLI BİR TECRÜBE

Restoranın tüm hareketi önünüzden akarken, şefin ve ekibinin size özel hazırladığı, 4 kişi katılabileceğiniz yedi tabaklık tadım mönüsünün fiyatı 1500 TL. Sevdiklerinizle deneyimlemek, eğlenceli ve farklı bir tecrübe olabilir.