Satürn düz harekete geçti!

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Bir süredir Oğlak burcunda retroda olan Satürn, Oğlak burcunun 2 derecesinde düz harekete geçti ve bize sorumluluklarımızı yeniden hatırlatmaya başladı. Satürn’ün öğretileri zor, sıkıcı ve yorucu olsa da, iyi birer öğrenci olursak onun vereceği ödüllerle daha sağlam dayanıklı ve istikrarlı bir yaşamın temellerini atabiliriz. Şimdi burçlar üzerinden tekrar bir hatırlayalım mı,  Satürn’ün sorumluluk ve sınavlarını ? 

Koç : 10 ev meslek ve kariyer yaşamınızda daha fazla sorumluluk alabilirsiniz bu durum sizi biraz zorlasa da bir sonraki kertede kalıcı başarılar getirecektir. Patron ve üstlerinizin karşısında kendinizi baskı altında hissedebilir ve bazı konularda vaz geçme noktasına gelebilirsiniz.  

Ancak toplumsal imajınız bu sorumlular neticesinde kalıcılık sağlayacaktır. Evlenebilir iş kurabilirsiniz. 

Boğa : 9 ev Yabancılarla ve yurt dışı bağlantılı konularda daha fazla sorumluluk alabilirsiniz. İşinizi yurt dışında resmi bir noktaya taşıyabilir ya da yabancı ortaklı bir iş kurabilirsiniz. Akademik eğitimler neticesinde mesleğinde özellikle pazarlama satış medya internet alanlarında daha güçlü ilerleyebilirsiniz. 

İkizler : 8 ev : ortaklaşa gelirler ve kaynaklarla ilgili almanız gereken daha fazla sorumluluklar olabilir. Bu dönem, eş ya da ortağınıza yönelik konularda çok ciddi sınavdan geçeceksiniz. Resmi kurumlarla ilgili işleriniz nafaka vergi miras kredi gibi yavaş ilerleyebilir ya da bazı ertelenmeler yaşayabilirsiniz. Ruhsal olarak krizler yaşayabilirsiniz ancak 

Satürn sizi burada çok güçlendirecektir. 

Yengeç 7 ev: Sizin için zorlayıcı bir transit olacaktır. Her türlü ikili ilişkiniz evlilik ve ortaklık konularınız bu dönemde büyük sınavlardan geçecektir. Satürn çürüğü sevmez. Şimdi bu konularda sallanan gitmeyen problemli bir durum varsa Satürn bu alanda ciddi bir ayıklanma dönemine sokacaktır sizi. Satürn bu transiti bitirdiğinde  hayatınızdaki tüm ilişkilerin daha sağlam ve köklü olduğunu göreceksiniz. 

Aslan 6 ev : Çalışma hayatınız günlük rutinleriniz iş arkadaşlarınız ve sağlığınızla ilgili konularda daha çok çalışmak ve sorumluluk almak gerekecektir. İşinizi daha kurumsal bir hale getirebilir iş arkadaşlarınızla daha disiplinli bir çalışma içine girebilirsiniz. Sağlığınız test altında. Diş kemik kas gibi organlarınızı kontrol ettirmelisiniz. 

Başak 5 ev : Aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili alanlarda daha çok sorumluluk almanız gereken bir dönem olabilir. Ancak bu durum sizi pek yormayacaktır. Yalnızsanız mantık kokan ve ciddi bir aşk yaşayabilirsiniz. Çocuklarınızın geleceğine yönelik köklü adımlar atabilirsiniz. Bu dönem yaşam enerjinizi en üst seviyede tutmanız önemli olacaktır. 

Terazi 4 ev : Ev ve aile yaşamınıza ait konularda daha çok sorumluluk almanız gereken bir dönem. Bazılarınız aile büyüğünün sağlığıyla ilgilenmek durumunda kalabilir. Bazılarınız ailesine maddi manevi destek olurken zorlanabilir. 

Ev alabilir taşınabilir ya da evlenebilirsiniz. Bu sorumluklar sizi zorlasa da kişiliğiniz daha sağlam bir zemine oturacaktır. 

Akrep 3 ev : Yakın çevre kardeş ve akrabalarınızla ilgili konularda daha çok sorumluluk alabilirsiniz. Mesleğinizde daha iyi bir yere gelmek için eğitim alabilir ve daha çok çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Pazarlama satış reklam ve medya alanlarında kurumsal kimliğe geçmek için bazı şeyleri yeniden yapılandırmanız gerekecektir. Bazılarınızın yeteneğiyle ilgili ortaya çıkma zamanı gelmiş olabilir. 

Yay 2 ev : Parasal konularda daha çok sorumluluk geliştirmeniz gereken bir dönem. Hayata paraya daha ciddi ve somut yaklaşmalı paranın önemini kavramalısınız. Tutumlu olmayı öğreneceğiniz bu dönem birikim yaparak bir ev sahibi olabilirsiniz. 

Oğlak 1 ev : Hayatınızla ilgili yeni bir döneme giriyorsunuz. Siz zaten Satürn insanısınız. Şimdi yeni planlar ve o planların inşa dönemi için yeni sorumluluklar almanızın vaktidir. Büyük dönüşümler olabilir hayatınızda. Evlenmek boşanmak iş kurmak çevre değiştirmek gibi. Sağlığınıza dikkat etmeli diş kemik ve kaslarınızı kontrol ettirmelisiniz.

Kova 12 ev : Şimdi içe çekilme hayata bir de içten bakmanın vakti. Bilinçaltı tüm korku ve endişeler Satürn’ün bu geçişinde sizi daha fazla ürkütse de, bunun sonunda düşüncelerinizin daha sağlam bir alt yapıya yerleştiğini göreceksiniz. Daha radikal ve gerçekçi bir düşünce içinde olacaksınız.  Satürn sizin burcunuza geçtiğinde şu an ki  düşüncelerinizi yapılandırabileceksiniz.

Balık  11 ev : Sosyal çevreniz ve arkadaş gruplarınızla ilgili alanlarda daha çok sorumluluk almanız gereken bir dönemdesiniz. Bazılarınız sosyal projelerde çok çalışarak insanlığa hizmet ederek fayda sağlayabilir. Yorucu bir tempo sosyal ile çalışabilirsiniz. Hedef ve gelecek planlarınız için daha çok çalışmanız gerektiğini görerek bazı konuları yeniden ele alacak ve yapılandıracaksınız. Gerçekçi hayaller kurmayı öğreneceksiniz.