Şanslı Neptünyen dolunay

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

6 Eylül’de saat 10.02’de Balık burcunun 13. derecesinde Dolunay olacak. Güneşin de aynı derecede Başak burcunda yer aldığı bu Dolunay, 5. ve 11. ev akslarında oluyor. Dolayısıyla aşk hayatımız, çocuklarımız, yaratıcılık faaliyetlerimiz, eğlence biçimimiz, şansımız, sosyal çevremiz ve umutlarımızla ilgili konular aydınlanıyor.

ROMANTİZM, ÇEKİCİLİK…

Balık ne kadar inanarak akışta kalmakla ilgiliyse, Başak o kadar kontrolü ele almak ve mükemmeli yakalamak ister. Bu ikisi arasındaki zıtlığın aydınlanmasıyla yukarıda yazdığım konularda bir tercih yapmak durumunda olabiliriz. Anın haritasında yükselenimiz 23 dereceyle Terazi burcu ve o derecedeki sabit yıldızımız SPİCA. Bu yıldız çok şanslı bir doğadadır; varlık, ün, romantizm, çekicilik ve onurla ilişkilendirilir. Dolunay aktörlerinden Balık’ın yöneticisi Jüpiter ise Terazi burcunda ve 22 dereceyle ASC üzerinde. Bu derecedeki sabit yıldızımız Foramen de şanslı bir doğada; refah huzur ve liderlikle ilişkilendirilir. Diğer aktör Başak’ın yöneticisi Merkür ise durağan pozisyonda 28 derecedeki Regulus sabit yıldızıyla kavuşumda ve Aslan burcunda. Yükselen yöneticisi Venüs ise Aslan burcunda.

SEÇİM YAPACAĞIZ

Öncelikle dolunayda önemli rol alan gezegenler şanslı nitelikteki sabit yıldızlarla kavuşum yaptıklarından şanslı bir dolunay diyebilirim. Dolunay bir şeyin olgunlaşması, tamamlanması demektir. Ve bunun için de bir aydınlanma gerekir. İkiz zıt enerjiden oluşan dolunay, bizleri aydınlanarak bir seçim yapmaya ya da bir tarafı tercih etmeye zorlarlar. Yükselenimiz Terazi burcu olduğundan ilişkilerimiz üzerinden yaşayacağımız farkındalıklar ve aydınlanmalarla bağlantılı seçimler yapmamız söz konusu. Ay’ın Neptün’le kavuşum yaptığı bu dolunay, romantizm duygusu çok yüksek geçeceğe benziyor. Bir hayli duygusal ve bir o kadar güçlü hayallerimiz var. Jüpiter’in ASC noktasındaki duruşu, çevresel koşullarımızda ilişkilerimizde şansı yakalamak istiyorsak bunu doğru seçimler yaparak elde edeceğimizin kanıtı. Anın haritasında Uranüs, Satürn, KAD, Merkür arasındaki güçlü ateş üçgeni; sürprizlerin her an kapımızı çalacağı yönünde. İlginç tanışmalar yaşayabiliriz. Görüşmediğimiz hatta daha önce bağlantımız olan kişiler farklı yaklaşımlarla karşımıza yeniden çıkabilir. Geleceğimize giden yolda yapacağımız tercihlerde bu kişiler önemli rol oynayabilir. Uranüs’ün 7. evdeki duruşu ve Jüpiterle karşıtlık açısı da, ilişkilerimizdeki devam eden sürecin ani ve beklenmeyen şekillerle değişime uğrayabileceği yönünde. Biten bir ilişkinin başlaması, kopukluk yaşadığınız biriyle bağların güçlenmesi ya da ani ayrılık kararı gibi. Burada dikkat etmemiz gereken düşüncelerimizde, sözlerimizde haklılığımızı inatla dayatmamak olmalı. Çünkü Merkür hem durağan hem de düşük olduğu bir burçta. Zihninizdeki egonun sesini kısmak önemli.

KARİYERE VURGU YAPIYOR

Dolunay; toplumsal imajımız ve kariyer hayatımıza vurgu yaptığından verdiğimiz emeklerin artık öne çıkmasını, herkes tarafından kabul görmesini istiyoruz. Özellikle tutulmalarla hayatlarımızda neyle meşgul olmuşsak şimdi bu konuların uzantısı niteliğindeki gelişmeler bizleri bekliyor.

KALBİN SESİ KAZANACAK

Mesleğimizde artık tanınmak ve alkışlanmak istiyoruz, ilişkimizde artık evlenmek ve toplum önüne çıkmak istiyoruz. Yaptığımız ya da yaşadığımız konularda lider olmak ve “ben buradayım” demek için tercihler yapabiliriz. Bence bu Dolunay’da kalbin sesi kazanacak. Kalbimiz sezgilerimiz, mantık ve aklımızdan daha doğru çalışıyor olacak. Bu dolunay bize, akışta kalmanın mucizevi yönlerini gösterecek.