Sanal alemin 'Köksal Baba'sı

Trabzon’un sevgilisiyken, sosyal medya aracılığıyla tüm Türkiye’de fenomen haline gelen “Köksal Baba” namıyla tanınan Köksal Bektaşoğlu’nun ünü sınırları aştı.

Sosyal medyadaki "çakma" sayfalarla birlikte takipçi sayısı 3 milyona ulaşan “Köksal Baba”, artık dünya fenomeni... Milliyetçi, muhafazakar, namazında niyazında, son derece saygılı, topluma karşı duyarlı ama haksızlığa karşı oldukça atarlı, 1.35 santimetre boyunda, 30 kilogram ağırlığında, bedeninde kocaman bir yürek taşıyan küçük dev adam Köksal Baba’nın dünyanın dört bir köşesinde de Avrupa’da Afrika’da Asya’da Amerika’da hatta Avustralya’da da onbinlerce hayranı var.  Yabancı hayranları, reklam ve film teklifleri yağan 40 yaşındaki Köksal Baba’yı ülkelerinde misafir etmek istediklerini dile getiriyor.

BİNLERCE AYRANI VAR

İtalyan internet kullanıcısı Matteo Podda gibi bazıları Köksal Baba’ya İngilizce öğretilmesini istiyor, bu takdirde dünyaca ünlü bir oyuncu olacağını iddia ediyor. Matteo Podda, Baba’nın sosyal medya sayfalarını yönetenlere de “Paylaşımları İngilizce de yapın, gerçekten O’na Hollywood yolu açılır” diyor. Binlerce yabancı hayranı, Baba’nın sayfasında İngilizce açıklamalar görmek istediklerini ısrarla belirtiyor.

41 KERE MAŞALLAH

Şimdilerde, adına karikatürler çizilen, videolar, animasyonlar, pankartlar hazırlanan ‘Köksal Baba’nın 41. doğum günü dolayısıyla Trabzon’da görkemli bir organizasyon hazırlığı var. Köksal Baba’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'yu bizzat davet ettiği organizasyondan elde edilecek gelir hayır işlerine kullanılacak. Farkındalık yaratmayı da amaçlayan gecenin geliri engelli ailelerine ulaştırılacak.