Sahte damat hem kalbini hem mallarını çaldı

Sibel iş bulduğu için çok mutluydu. Kısa süre sonra patronuna aşık olmuştu. Ailesiyle tanıştırdı. Evlilik hayalleri kurduğu adamın tüm ailesini tuzağa düşürecek bir dolandırıcı olduğunu bilemezdi…

İŞE ALINDIM

Uzun zamandır iş arayan Sibel görüşmeye çağrılmıştı. Sabah erkenden iş görüşmesi için Birlik İnsan Kaynakları şirketine gitti. Yarım saat süren görüşmenin ardından işe alınmıştı. Çok mutluydu. Patronu Fırat Karakaş sabah işe başlamasını istedi. Sibel bu mutlu haberi hemen ailesiyle paylaştı.  Sibel ve ailesi için sıkıntı dolu günler o an itibariyle başlıyordu.

AİLENİN İÇİNE GİRMİŞTİ

Sibel yeni iş yerinde çok mutluydu. Patronu Fırat ile arasında gönül ilişkisi de başlamıştı. Her şey istediği gibi gidiyordu.  Fırat’ı ailesiyle tanıştırmaya karar verdi. Pazar günü evlerine davet etti. Fırat için ise hain planın ikinci ayağı başlıyordu. Nihayet Sibel, erkek arkadaşını anne ve babasıyla tanıştırdı. Onlarda Fırat’ı sevmişlerdi.

MÜSTAKBEL DAMAT FIRAT

Fırat artık B. ailesinin evine girip çıkmaya başlamıştı. Ailenin güvenini kazanmıştı. “Damat” edalarıyla dolaşıyordu evin içerisinde. İlk pusuyu attı. Müstakbel kayınvalidesine 50 bin TL’lik kredi çektirtti. Bu arada ailenin sırlarına da hakim olmuştu. Altınşehir’de 192 metre kare arsaları vardı.  Gözünü arsaya dikti. Ama biraz daha zamanı var diye düşündü.

KAYINVALİDEYE ARSA HEDİYE

Fırat Karakaş profesyonel bir dolandırıcıydı. Kesinleşmiş hapis cezası vardı. Tüm planlarını yaparken en ince ayrıntıya bile dikkat ediyordu. Akşam yemeğinde yine sevgilisinin evindeydi. Müstakbel kayınvalidesi Ceyda B.’ye “size bir arsa hediye etmek istiyorum” dedi. B. ailesi şaşırmış ama mutlu olmuşlardı. 4 metrekarelik bir hiçbir değeri olmayan arsayı Ceyda B.’nin üzerine geçirdi. Tapuya bakmayan aile bu oyunun farkına varamadı. 4 metre karelik bir arsanın hiçbir değeri yoktu. Sözde damatları onlara arsa hediye etmişti. Bu ona güvenmeleri için bir nedendi.

EMEKLİ MAAŞIN HESAPTA

Damat Fırat’ın kıyakları bitmiyordu. “Size emekli maaşı bağlatıyorum” dedi Sibel’in annesine. İnanamadılar önce. Gerçekten bir ay sonra Ceyda B.’nin hesabına 580 TL yatmıştı. Çok mutlu olmuşlardı. Damatları onlarla ilgileniyordu. Bir mağazaya giderek ilk maaşıyla damadına hediye aldı.

SİZİN ARSAYA EV YAPACAKLAR

“Artık operasyon başlasın” diye iç geçirdi Fırat. B. ailesinin tam güvenini kazanmıştı. O arsaya el koyacaktı. “Eğer arsayı verirseniz değerlendiririm karşılığında ev alacaksınız” diye bir teklifte bulundu. B. ailesi ona çok güveniyordu. Hiç düşünmeden kabul ettiler.  Hemen notere giderek arsanın satışını Fırat’ın söylediği bir kişiye yaptılar. Arsanın değeri yaklaşık 1 milyon TL’ydi.

DAMAT FIRAT KAYBOLDU

Fırat, arsanın satışını yaptıktan iki hafta sonra birden bire kayıplara karıştı.  Sibel bir türlü Fırat’a ulaşamıyordu. İş yeri kapanmıştı. Telefonlar kapalıydı. Aile dolandırıldıklarını anlamıştı. Şoktalardı. Damadımız diye evlerine soktukları kişi onlarının hayatını karartmıştı. Sadece kızlarının gönlünü çalmakla kalmayın onlarında mal varlıklarını ellerinden almıştı. Soluğu emniyette aldılar.

DAHA FAZLA CAN YAKMAMALIYDI

Dosya Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği’ne verildi. Fırat Karakaş kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranıyordu. Polislerin tanımadığı ama zeki görünen bir dolandırıcı vardı karşılarında. Komiser Aydın konuyla ilgili deneyimli polis memuru Zekeriya’ya görevlendirdi. İnsanların hayatını karartan bu dolandırıcı kısa sürede daha fazla can yakmadan yakalanmalıydı.

EŞİ TAPU MEMURU

Zekeriya hemen Fırat ve bağlantıları üzerine çalışmaya başladı. İlk elde edilen bilgiye göre eşi Samsun’da tapu dairesinde memurdu. Fırat Samsun’da olabilirdi. Polis memuru Zekeriya konuyu biraz daha derinleştirdi. Gelen bir istihbarat şöyleydi:” Samsun adliyesine yakın bir yerde market çalıştırıyor.”

İLK UÇAKLA SAMSUN’A

Komiser Aydın’la bu bilgiyi paylaştı. B. ailesinin başına gelenleri dinleyince çok üzülmüşlerdi. Yemin ettiler Fırat’ı yakalayıp adalete teslim etmeye. Aydın, “Hemen Ali ile Samsun’a gidin bu şerefsizin izini sürün” dedi. Zekeriya ve Ali sabah ilk uçakla Samsun’a gittiler. İkisi de ilk kez geliyordu bu şehre. Ama Fırat’ı bulmaya kararlılardı.

BU MARKETÇİ FIRAT

Zekeriya ve Ali soğuk havaya aldırmadan ellerinde fotoğrafla marketleri gezmeye başladılar. 100’e yakın marketi dolaştılar. 5’inci günün sonunda Fırat’ı görmüşlerdi. Ama emin olmaları lazımdı. Markete gidiş-geliş saatlerini izlemeye başladılar. Fırat düzgün esnaf edalarıyla işine gidip geliyordu. Zekeriya artık emindi. İzledikleri adam Fırat’tı. Samsun polisinin de desteğiyle markete baskın düzenlediler. Fırat şok olmuştu. Benim adım “Azad” dedi. Sahte kimlik gösteriyordu. Ama bu Fırat’ı kurtaramadı.

BİRAZ OLSUN İÇLERİ SOĞUDU

Zekeriya hemen Büro Amiri Komiser Aydın’ı arayarak bilgilendirdi. “Komiserim adam elimizde.” Fırat uçakla İstanbul’a getirildi. Kesinleşmiş cezası olduğu için tutuklanarak cezaevine konuldu. Polisler B. ailesini arayarak Fırat’ın yakalandığı bilgisin verdiler. Bu haber B. ailesinin içini biraz olsun soğutmaya yetmişti.