Sahnelerde bu sezon yok yok

Hande Sönmez

hande.sonmez@gmail.com

Sahneler perdelerini açıyor, tiyatrolar hem geçen sezon başladıkları hem de yeni oyunlarını heyecanla izleyicileri için sahnelemeye hazırlanıyor... 

Craft Tiyatro

Craft Tiyatro, geçtiğimiz sezon özellikle oyunculuklarıyla çok konuşulan iki oyunu Yen ve Yutmak’ı sahnelemeye devam ediyor. Yen, Ekim ayı boyunca Craft Tiyatro’da, Yutmak ise 2 ve 16 Ekim’de Zorlu PSM’de sahnelenecek. 

Altıdan Sonra Tiyatro

Altıdan Sonra Tiyatro ekibi Kumabaracı50’de kendi oyunları Yalınayak Müzikhol ve He-Go’yu sahnelemeye devam ediyor. Bu sezon ilk kez sahnelenecek D22 ile ortak olarak hayata geçirilen Hayvan Çiftliği ise 29 Ekim’de 20.30’da Zorlu PSM Studio’da olacak.

Oyun Atölyesi

Haluk Bilginer ve Esra Bezen Bilgin’i buluşturan Pencere, Ayça Bingöl ve Salih Bademcili Hansel ve Gretel’in Öteki Hikayesi ve geçen sezon çok sevilen Kundakçı Oyun Atölyesi’nde sezon boyu sahnelenmeye devam edecek. Bunun dışında ekibin yeni sezon sürprizi ise iki sezon önce Tatbikat Sahne’nin de sahneye koyduğu Woyzeck oldu. Woyzeck’in ilk gösterimi 6 Ekim’de Oyun Atölyesi’nde olacak.

Ekip Tiyatrosu

Ekip Tiyatrosu, Turgut Uyar’ın eseri Dünyanın En Güzel Arabistanı’nı sahneye koyuyor. Mirza Metin ve Cem Uslu işbirliği bu sefer yer değiştiriyor ve Metin’in yönetmen koltuğunda olduğu oyunda sahnede Cem Uslu yer alıyor. 1 Kasım’da Kumbaracı50’de prömiyer yapacak.

B Planı

Geçen yıl kurulan B Planı, sevilen oyunu İstila’yı sahnelemeye devam ederken Rajiv Joseph’ın yazdığı Tac’ın Nöbetçilerini bu sezon sahneye koyuyor. İstila 5 Ekim’de Toy İstanbul’da, Tac’ın Nöbetçileri ise 12 Ekim’de  Baba Sahne’de olacak.

Moda Sahnesi

Moda Sahnesi’nin bu sezonki yeni oyunu Shakespeare’in Fırtına’sı. Kemal Aydoğan rejisiyle sahneye konan oyunun ilk gösterimlerine biletler tükendi bile. Geçtiğimiz sezonlarda büyük ilgi gören Bütün Çılgınlar Sever Beni, En Kısa Gecenin Rüyası, Bira Fabrikası, Torun İstiyorum devam eden oyunlar arasında yer alıyor. Tiyatro,  diğer ekiplerin oyunlarına  da ev sahipliği yapmaya bu  sezon da devam edecek.