Saç kazıtmak tarihe karışıyor

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Saç ekimi sürecinde yaşanan tüm olumsuzluklar artık son buluyor! HairNeva Saç Ekimi Kliniği’nde uygulanan ve çok özel bir teknik olan DHI, tıraşsız saç ekimine imkân veren tek uygulama. Kliniğin kurucusu Estetik Cerrah Güncel Öztürk’le görüştük, DHI tekniğini kendisinden dinledik.  

Özel tekniğimiz DHI tekniğinde amaç kişinin var olan mevcut saçlarını koruyarak ve sadece boşlukları hedef alarak ekim yapılma işlemidir. Tabii bu sayede hem var olan eski saçları korumuş ve o bölgeye yenilerini kazandırarak daha yoğun ve dolgun bir görünüm kazandırmış oluruz. Bu işlemde operasyon tek seans olacaksa ki biz bunu hastanın saç ihtiyacına göre belirliyoruz. 5-6 saat sürebilmektedir. Ama ekim yapılacak bölgenin yoğun saç ihtiyacı varsa bu operasyonlarda da iki seansta bu işlem tamamlanabilmekte. Seans sayısını ikiye çıkarmamızın sebebi işlemin zahmetli ve yavaş ilerleyen bir teknik olmasındandır. Çünkü alınacak köklerden ekim esnasında alınabilecek en yüksek verimi elde etmek istiyoruz.

EN BÜYÜK AVANTAJ DOĞALLIK

En büyük avantajlarından biri de doğallık. Çünkü bu teknik sayesinde saçın çıkış yönünü kolaylıkla belirleyip ekim yapabiliyoruz ve bunu kafa derisinin her alanında rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz. Bilinen tekniklerde herkesin korktuğu ‘çim adam görüntüsü’ bu yöntem sayesinde tarihe karışacak. En önemli ayrıntıysa kimlerde etkili olduğu; bu daha sık, daha natural ve mevcut saçlarını korumak isteyip boşlukları doldurmak isteyen tüm bireylerde bu yöntem oldukça başarılı. Tabii burada kişinin ihtiyacını doğru bir şekilde belirleyip saç ekimini ona göre planlamak gerekiyor. Saç kökü ihtiyacı çok olup verici alan dediğimiz bölge yani ense zayıflığı varsa bu teknik beklentilerin altında cevap verebilir.

SIK ARALIKLARLA EKİM YAPILIR 

Arada bir ayrım yok aslında sadece ince telli saç ekimi yapılacaksa yoğun bir görüntü elde etmek için ense bölgesinin yoğunluğu yeterli olduğu sürece daha sık aralıklara ekim yapılır. İşlemden sonra kişi sosyal hayatına devam edebiliyor. Hatta konfor ve normal hayata hızlı dönüş ve dönüş sonrası hiçbir belirti vermeden hayatınıza devam etmek istiyorsanız bilinen tüm teknikleri unutun. Çünkü işlem sonrası, eski tekniklere göre çok daha küçük delikler oluştuğu için, iyileşme ve toparlanma süreci çok hızlı oluyor.