Rıhanna'da alternatif yaz manzaraları

ONUR AKBAŞ
onurakbastde@gmail.com

Yeri geldiğinde mevsimine uygun tavsiye niteliğinde yeni kliplerden bahsediyorum. Ama bu TV gündeminin ve yerimin müsait olduğu ölçüde bazen sıklıkla olmakla beraber kimi zaman da ertelemek zorunda kaldıklarım da oluyor ey sevgili okuyucu. Elbet de bu posta kutumda “Klip yok mu?” sorularını görmezden geliyorum anlamına gelmiyor. 

Sıcaklıkların “illallah” dedirttiği bir günde ömrünce sahil kenarı görmemişler kendilerini coğrafi konum itibari ile bir itilmişlik içinde hissetmek istemiyorlarsa müziğin her bireyi kuşatan alternatiflerine sığınsınlar. Bu ay yayımlanan klipi ile Rihanna yeşillik ve kırlarla örülü bir manzarada her mevsimin, hayatımızda güzellikleri “olması gereken”de değil bizzat olanda aramamız gerektiğini fısıldıyor kulaklarımıza, This is What you came for” isimli, sözleri Calvin Harris’e ait şarkıya çektiği klipi ile. Zira şarkının bir yerinde “İhtiyacımız olandan fazlasını söylemiyoruz.” Sözü tam da anlatmak istediğimiz mesajı veriyor. Doğrusu da bu değil mi? İstifademiz itibari ile içimizden biri çıksa: “Şu güneş sırf benim için hem bir ısıtıcı hem de aydınlatıcı olarak benim hizmetime verilmiş.” dese Sizce ne kadar yalan söylemiş olur?

ZARA’DAN UEFA HEDİYESİ 

Hayatta kimi beklentiler gerçekleşir kimileri akim kalır. Çoğu tarihin sayfalarında tozlanırken o beklentilerden doğan hayallerin yoğurduğu besteler taptaze olarak gelecekte 'yeniden başlayalım…' demek için başka bir nedene ihtiyaç bırakmaz. Zarra Larson ve David Guetta’nın 'This One’s For You Turkey' klipi ülkemizin ölümsüz manzaraları ve sembolleri ile aktüel bir futbol klipi olmaktan çok öte diye düşünüyorum. 

NURSEL ŞİMDİ DAHA YAKIN 

Meseleye 'doyduğun yer' açısından bakılırsa 12 yıl Afyonlu olmam için yeterli bir süre diye düşünüyorum. Nursel’in Mutfağında (02.07.2016) misafir ettiği Afyon lezzetleri ile birlikte anne tarafından kendisinin de Afyonlu olduğunu öğrenmem Nursel’i nedense bir an bana daha yakın hissettirdi. 
Sahi nereliydim ben?

UÇANKUŞ’TAN HABER VAR
Eğer siz genel manada değil de belli tema ya da kategoride bir yayıncılığı benimsemişseniz bunun dışına çıkmadan, bir TV kanalının içini doldurabiliyorsanız bu iş olmuş demektir. Ana Haber saatinde bile kategorisinin dışına çıkmadan dolu dolu haber yapan Uçankuş TV’yi kutluyorum.