Plüton’un Ay’la kavuşumu

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

9 Temmuz’da saat 07.00 sularında 17 derecede Oğlak burcunda gergin etkilere sahip bir Dolunay olacak.  Plüton’un Ay’la kavuşumu Dolunay’ın etkisini daha da güçlendiriyor ve Plütonik bir hale getiriyor. Güneş’in de aynı derecede Yengeç burcunda yer aldığı bu Dolunay 6. ve 12. ev akslarında meydana geliyor. Astrolojide bu evler kapalı evlerdir ve karmik bağlantılıdır. Haliyle büyük ruhsal dönüşümlerden, yüksek sezgilerden ve bilgi akışından bahsedebiliriz. Ruhsal algıların yüksek olacağı bu Dolunay, depresif bir ruh hali de verebilir. Anın yükseleni 3 dereceyle Aslan burcu ve yöneticisi Güneş aynı zamanda Dolunay aktörlerinden biri ve 12. evde. 12. evde Hades, Kronos, Mars ve Vulcanus’un da olmasıyla karşımıza Yengeç stelyumu çıkıyor. Dolunay’ın diğer yöneticisi ise Satürn. ASC noktasındaki sabit yıldızımız TALITHA nötr bir karakter, sessizlik ve terbiyeli duruşla ilişkilendiriliyor. Hemen o noktada Aslan burcunda yerleşmiş Merkür ise PRAESAEPE sabit yıldızıyla kavuşmuş. Bu yıldız ise iç dürtüye göre hareket etme enerjisinde. 

Vitrinimiz, kişilik ve karakterimizi sessiz, her duruma uyum sağlayan ve gerektiğinde içindeki sesi dinleyerek hareket eden bir profille yansıtmayı isteyeceğiz. Satürn, Uranüs ve Kuzey düğüm arasında güçlü bir ateş üçgeni var. Venüs ise İkizler burcundan Jüpiter’le olumlu açı kurmuş ancak aynı Jüpiter’in Plüto ve Dolunay’a zorlayıcı açısı var. İlişkilerde biraz çapkınlık aynı anda birden fazla kişiyle olma hali artarken duygusal konularda biraz abartılı yaklaşımlar sergileyeceğimiz yönünde. 

KENDİMİZİ GÖSTERMEK İSTEYEBİLİRİZ

Dolunayda Venüs’ün İkizler burcundan şans noktasıyla yaptığı olumlu açı; insanlık için birden fazla grup ya da dernekle çalışma ya da iletişim içinde olacağımızı ve bu anlamda hümanizmin önem kazanacağı durumlara dikkat çekiyor. Ayrıca bu faaliyetler yoluyla da para kazanabiliriz. Kendimizi göstermek, varlığımızı kanıtlamak “ben de varım” demek bu ara odağımız. Dışarıdan bakıldığında yüksek, süslü, özgüvenli ve lider enerjili cümleler kurarken sıra iş yapmaya karar vermeye geldiğinde biraz pasif olmak durumunda hissedebiliriz. Bu noktada zor da olsa inisiyatif alabilmek çok önemli. Çünkü alamadığımız her karar, yapamadığımız her eylem içimizde bir atom bombası taşıyormuşçasına bir duygu verebilir. Sırf bu yüzden karşımızdaki kişilere karşı gücümüzü kanıtlama isteğimiz artabilir ve bu durumda yıkıp geçme enerjisini çalıştırabiliriz. Yanı sıra arkamızdan birileri bizim aleyhimize konuşmalar yapabilir ya da hiç beklemediğimiz en güvendiğimiz belki de aile gibi yakın olan kişilerden kırılabiliriz. Onların yaptıkları canımızı acıtabilir. Ancak tüm bunların sebebi ruhsal ve bilinçaltına yönelik defolarımızın ortaya çıkarak dönüşmesidir. O yüzden Plütonik bir dolunay bu. Sağlığımız, iş hayatımız ve günlük rutinimizde bazı kopukluklar yaşayabilir, mevcut düzeni dışardan gelecek 

ani olaylarla değiştirmek zorunda kalabiliriz. 

Oğlak Dolunayında bu soruların yanıtlarıyla muhatap oluyoruz. 

- En sağlam olan mı kalıcıdır? Yoksa en çabuk kırılan mı?

- En çok zayıf olan mı korunmalıdır? Yoksa güçlü duran mı? 

- Kurduğumuz ya da kurduğumuzu zannettiğimiz ilişkiler, aile ya da iş ne kadar sağlam?

- Geleneksel olan mı doğrudur? Her zaman geleneksel yol mu izlenmelidir? 

- En yakınlarımıza ne kadar güvenmeliyiz? Güven kelimesi en çok kime yakışır? 

- En acımasız sözleri söyleyenler mi dost? Bizi neyle sınıyorlar? 

- Yoksa yüzümüze gülüparkamızdan konuşanlar hayatımızın neresinde?

- Bu soruları yanıtlarıyla alacağımız bu Dolunayda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…