Pit10'dan 'Olmaz' damgası

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

Bazı klipler vardır, bir roman ya da filmin anlatamadığını anlatır. Bu kısalıkta açık anlaşılır bir yoğunluk ciddi bir başarıdır. Bunu son olarak Server Uraz’da gördüm. “Pit10” ismiyle yıllar önce müzik dünyasına giriş yapan ve Nisan ayında Sony Music Türkiye & Basemode Recordsortaklığında yayımlanan son albümü ile Pit10 devrini tamamen kapattığını belirten Server Uraz, son albümünün 4. video klibini albümün en sevilen şarkılarından “Olmaz”a çekti. Orhan Yay yönetmenliğinde çekilen klipte Server Uraz, izleyenlere film tadında bir klip sunuyor.  İnsanların yaşadığı pişmanlıkları, mutsuzlukları, hayal kırıklıklarını, içsel yalnızlığını kalemine döken Server Uraz, klipteki başarılı cast ekibi ile bu duyguları izleyicisine yansıtmayı başarıyor.

HERKES KADIN PROGRAMI YAPAR DA... 

Proje kategorileri arasında dozu aşmamak kaydıyla yetenek alışverişi yapılmasına taraftarım. Bunu başaranlardan biri de yıllarca ekranlardan tanıdığım sevgili Nur Viral. Öğlen kuşağında 3 sezondur ilgiyle takip edilen “Hayatta Her şey Var” isimli programıyla ekranlardaki samimiyetiyle yoluna devam ediyor. Seçtiği konular ve konuklarıyla izleyiciyi ekrana bağlarken güler yüzü ve içtenliğiyle de ilgi odağı oluyor. Radyoculuktan ekranlara geçen başarılı sunucu Nur Viral, programını zaman zaman bir stand up gösterisine de çevirebiliyor. Konuklarıyla izlerken kendinizi bir tiyatroda hissedebilirsiniz. 

2 BROKE GIRLS’ÜN DÖNÜŞÜ

18 Eylül Pazartesi günü beşinci sezonuyla izleyici karşısına çıkacak 2 Broke Girls dizisinde Brooklyn’de bir restoranda çalışırken arkadaş olan ve beraber iş kurmaya karar veren Max Black ve Caroline Channing’in bu sezon nelerle karşılaşacağına tanıklık edeceğiz. Bence izlemeye değer bir dizi..

BU CEVAP YETMEZ 

Geçtiğimiz hafta kendisi ile alakalı yazdığım bir yazıda sevgili Ersoy Dede ve dil ile alakadar bir kısım tweeter erbabı kullandığım “yüzüne buz çarpmak” metaforuna takılmışlar. Ben kısa bir açıklama yapmıştım ama buna kuramsal ve edebi bağlamda bir cevabı başka bir zeminde yazacağım.