Bu haftaki lezzet durağım; dostlarımın her fırsatta Türk ve dünya mutfaklarından sundukları lezzetleri ballandıra ballandıra anlattıkları Almina Restaurant… Restoranın ünlü şefi Sedat Özkan’ın, dilden dile yayılan mönüsünü mutlaka tadın derim.
Basın Ekspres yolu üzerinde bulunan Wyndham Grand İstanbul’un içinde hizmet veren Almina Restaurant’ın, ünlü şefinin mönüsünü tadacağım için çok keyifliydim. Rezervasyon yaptırdığım saatten önce restorana gittim. Mart ayında güneşli havayı görmüşken, tadını çıkarmak istiyorum. Önce Almina Restaurant’ın terasına geçip demli bir çay söylüyorum. Günlük telefon görüşmelerimi yaparken, yanıma Operasyon Müdürü Yekta Tıraş geliyor. Çaylarımızı yudumlarken, sohbet etmeye başlıyoruz. ‘Executıve Chef’leri Sedat Özkan’ın, dilden dile yayılan ününü soruyorum. Yekta Bey; “Haksız da değiller” diyerek, başlıyor anlatmaya…
TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR
Mengen doğumlu olan Sedat Özkan, baba mesleği olan aşçılığı tercih etmiş. Lüksemburg’da Türk mutfağının tanıtımına katkıda bulunan Özkan, İspanya’da İspanyol mutfağını inceleyerek, İstanbul’da 7 yıldır düzenlenen geleneksel İspanyol gecelerini lezzet şölenine dönüştürme görevini üstlenmiş. New York, Dallas ve Japonya’nın aralarında olduğu birçok festivalde Türkiye’yi temsil eden Sedat Usta, Nato’nun yıllık İstanbul toplantıları gala yemeği olan Topkapı Sarayı içindeki Başkan George Bush’un da katıldığı 850 kişilik yemeğin hazırlanış ve sunumunu; ülkemizi ziyaret eden Papa’nın yemeklerini hazırlayan Executıve Chef.
KÖY YOĞURDU NEFİS
Sedat Usta’nın elinden tadacağım yemekler için restorana geçiyoruz. Yemek boyunca bana Yekta Bey eşlik ediyor. Açılışı waldorf salataya sarılı Somon Loin ve yeşil kuşkonmazlı Şehzade Bahçesi bahçe yeşillikleriyle yapıyoruz. Başlangıçlar, çok kararında ve lezzetliler. Waldorf salataya sarılı Somon Loin’in tadı damağımda kalıyor. Panga Balıklı Kalp Ravioli, sebze sotesiyle servis ediliyor. Tattığım en lezzetli raviolilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Ana yemek Saray Kebabı; kaşık salata, bademli pilav, süzme köy yoğurduyla servis ediliyor. Süt kuzu tandır etinden yapılan Saray Kebabı’nı, kuzu etini hiç tercih etmeyen ben tadıyorum. Keyifle yiyorum. Badem, pilava çok yakışmış. Köy yoğurdu ise nefis. Frambuaz ve Hindistan Cevizi Terin ile servis edilen organik yabanmersinli soğuk sufle’yi, Türk kahvesi eşliğinde tadıyorum. Çok hafif ve lezzetli. Osmanlı ve dünya mutfaklarının en seçkin lezzetlerinden derledikleri kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin alakart ve açık büfe servis edildiği Almina Restaurant’ın, nezih ortamında birbirinden lezzetli seçenekleriyle arkadaş buluşmalarınızı, iş toplantılarınızı yapabilirsiniz. Mutlaka uğrayın derim.