Oscar adaylarından seyahat rotaları

UYGAR TAYLAN
uygartaylan@gmail.com

Seyahat etmek için yola çıkmadan önce hayatın her köşesinden ilham alabilirsiniz. Özellikle sinema dünyasının dev perdesi her zaman hayallerimize ışık tutmuştur. Geçtiğimiz hafta 88. Oscar adaylarının açıklanması üzerine seyahat sitesi Travel & Leisure, en iyi film adaylarına göre seyahat önerilerini sıraladı. Üstelik listenin içinde Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven’in çektiği En İyi Yabancı Film dalına aday gösterilen “Mustang” filminin geçtiği Kastamonu da var. İşte Star Wars'dan Revenant'a yılın en iyi filmleri listesine göre seyahat önerileri…

STAR WARS

Hepimiz Star Wars serisinin çok uzaklarda ve başka galaksilerde geçtiğini biliyoruz. Ama şu da bir gerçek ki film sadece greenbox ekranların önünde, süper teknolojinin kullanıldığı stüdyolarda geçmiyor. Serinin son çekilen bölümü “The Force Awekens”in (Güç Uyanıyor) bazı sahneleri İrlanda'nın mistik adası Skellig Michael'de ve İzlanda'nın uzayı andıran topraklarında çekildi.

MUSTANG 

Muhafazakâr bir köyde yetişen 5 yetim kız kardeşin öyküsünü anlatan Mustang, En İyi Yabancı Film dalında Oscar adayı olunca filmin geçtiği Kastamonu ilini de yeni turizm rotalarından biri haline getirmiş oldu. Yemyeşil gür ormanların, turkuaz rengi göllerin hatta orta çağdan kalma eserlerin bulunduğu Kastamonu, önümüzdeki günlerde pek çok yabancı 

turistin uğrak noktası olacak gibi gözüküyor. Filmden yola çıkarsak İnebolu, Abana, Özlüce gibi kasabaların yanı sıra İstanbul ve Beyoğlu da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. 

DANISH GIRL

Eddie Redmayne ve Alicia Vikander başrolü paylaştıkları Danish Girl, 1920'ler Avrupa’sında geçiyor. Lili Elbe'nin değişim hikâyesinin anlatıldığı filmin büyük bir kısmı renkli binaların, parlak mermerlerle kaplı sokakların olduğu Kopenhag'da geçiyor. Filme ev sahipliği yapan Fransa, İngiltere, Almanya ve Norveç de gezginlere önerilen konumlar arasında.

REVENANT

Leonardo Dicaprio'nun bu defa Oscar alıp alamayacağı üzerine bahislerin döndüğü Revenant, usta yönetmen Inarritu'nun imzasını taşıyor. Bir boz ayı tarafından saldırıya uğradıktan sonra yol arkadaşları tarafından ölüme terk edilen Dicaprio'nun vahşi doğada hayatta kalmak için verdiği mücadeleyi tek nefeste izleyeceksiniz. Muhteşem kış manzaralarının eşlik ettiği film Kanada'nın Alberta eyaleti ormanlarında, Şili'nin Tierra Del Fuego bölgesinde ve Arjantin'de geçiyor. 

JURASSIC PARK

Eğer gerçekten nesilleri tükenmeden geri getirilebilselerdi muhtemelen Hawaii, dinazorlar için uygun bir ev olurdu. Jurassic World yapımcıları tarafından Kauai ve Oahu adaları set için uygun bölgeler olarak seçilmiş. Özellikle filmin geçtiği nefes kesici Na Pali kıyıları mutlaka görülmesi gereken gezi noktaları olarak gösterilmiş. 

MAD MAX: FURRY ROAD

Tom Hardy ve Charlize Theron'un başrollerini paylaştığı Mad Max'in post-apokaliptik manzarası Avustralya, Namibya ve Güney Afrika'da çekilmiş. Filmin aksiyon sahnelerinin geçtiği Namibya Çölleri maceraperest gezginlere tavsiye ediliyor.