Onlar Türkiye'nin en şık kadınları

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Her biri stilleriyle ikon olmuş, hemen herkesin söz ettiği kadınlar onlar. Hem yaşam tarzları hem giyimleriyle her daim ilgi odağı olan bu isimleri mercek altına aldık ve Türkiye’nin en şık giyinen kadınlarını sizin için derledik. 

Zorlama ve gösterişli kıyafetleri sevmiyor

Sunucu Burcu Esmersoy, ekran karşısında her zaman sade, şık bir o kadar da seksi ve dikkat çekici. Günlük hayatında maskülen ve spor olmayı tercih eden güzel sunucu kesinlikle trendi takip edenlerden. Esmersoy tarzını bir röportajında işte böyle anlatıyor: “Rahat giyinmeyi seviyorum. Zorlama ve fazla gösterişli kıyafetleri sevmiyorum. Yerine göre renk ve tarz değiştirmeyi çok severim ama asla yapmayacağım bir şey var; o da kat kat giyinmek.”

Cemiyet hayatının en gözde kadınlarından biri o ve her daim şık

Ender Mermerci’nin küçük kızı Derin Mermerci, İstanbul cemiyet hayatının en gözde kadınlarından. Her ne kadar çocuk sahibi olduktan sonra pek ortalarda gözükmese de Derin Mermerci, her daim Türkiye’nin şık kadınlarından biri.

Kendine has tarzıylaher zaman asil ve kaliteli 

Uzman Estetisyen Nur Bilen Yavuzer, uzun zamandır giyim tarzıyla dikkat çekiyor. Eşsiz ve kendine özgü tarzıyla gözlerimizi alamadığımız Nur Bilen Yavuzer, her zaman asil ve kaliteli giyiniyor. Yeri geliyor Chanel, Gucci imzalı bir kıyafet giyiniyor yeri geliyor butiklerden alışveriş yapıyor. Yani ne giyerse giysin onun üzerinde kaliteli duruyor. Sosyal medyada binlerce takipçisi olan Yavuzer, sadece giyimiyle değil, samimi ve mütevazılığıyla da örnek alınan bir isim. 

Abartıdan uzak sade ama şık

Evlendikten sonra oyunculuğu bırakan Yasemin Özilhan, en son Elle Stil Ödülleri’nde ‘2015’in En Stil Sahibi Kadın’ı seçilerek gündeme düştü. Özilhan, kendini rahat hissettiği şekilde giyinmeyi tercih ediyor, abartıdan uzak, sade ama bir o kadar da şık. Özilhan kendi stilini böyle anlatıyor; “Genellikle kendimi rahat hissettiğim şekilde giyiniyorum. Abartıdan uzak, sade, ama ufak tefek oynamalarla hareket kattığım bir tarzım var. Günlük hayatta jean ve kazak giydiğimde şapka, çanta veya botlarla renk vermeye çalışıyorum. Şık giyindiğim zamanlarda ise saç veya makyajı daha natürel tutuyorum. Kısacası, sade ve rahat giyinmeyi seviyorum.”

Siyah ve kırmızıyı çok seviyor

Cemiyet hayatının genç temsilcilerinden Ceylan Çapa’yı en son katıldığı Fashion Week İstanbul defilesinde gördük. Modern giyim tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Çapa, herkesin ilgi odağı olmayı başarmıştı. Günlük hayatta farklı parçaları sade bir şekilde kombinleyip kendine has bir tarz yaratan Çapa, zarif ve şık olmayı başarıyor. Çapa kendi tarzını şöyle yorumluyor: “Spor-şık bir stilim var. Siyah ve kırmızıyı çok severim. Kahverengi ya da pastel tonlar benim tarzım değil. Favori kombinim jean üstüne deri bir cekettir. Gündüz giydiğim spor ayakkabı ve jeanle kombinlediğim payetli bir üstü, ufak dokunuşlarla geceye uyarlayabilirim. Bunlar, sanırım kendimi en kendim gibi hissettiğim parçalar.”

Kombinleriyle oldukça iddialı

Ulusal kamuoyunda da Türk pop divası olarak adlandırılan Ajda Pekkan, kimsenin giymeye cesaret edemediği parçaları, kusursuz bir şekilde kombinleyip sahnedeki şovlarıyla herkeste iz bırakan sanatçılarımızdan. Yaşıtlarına rağmen giderek gençleşen sanatçı günlük hayattaki giyimiyle de iddialı bir duruş sergiliyor.