Olduğu kadar olmadığı kader!

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

2 Mart saat 03.50’de Başak burcunun 11 derecesinde Dolunay olacak. Güneş’in de aynı derecede Balık burcunda olacağı bu Dolunayda birden fazla gezegen yine Balık burcunda olduğundan güçlü bir Balık enerjisi altında olacağız. Kontrol etmek, yönetmek, eleştirmek, mükemmelleştirmek, hizmet etmek ve tüm bunlara rağmen “Olmuyorsa olmuyordur” diyerek akışa teslim olmakla ilgili konuların bizleri aydınlatarak farkındalık kazanacağı bir sürece ilerliyoruz. Dolunay 2 ve 8 ev akslarında olduğundan parasal kazanç ve kayıplar, başkalarının kaynaklarından yararlanma şeklimiz, sahip olduklarımız, kendimize verdiğimiz öz değer duygusu ve tüm bunların üzerimizde yarattığı ruhsal krizlerin yansımalarını göreceğiz. Başak ne kadar kontrol ederek düzeltmek, organize olmak, plan yapmak, mükemmel olmak isterse, Balık o kadar bırakmak ve teslim olmakla ilgilidir. Üstelik Dolunay yöneticisi Merkür’de Balık burcunda olduğundan zihinsel kontrol mantık uygulamak zaten pek mümkün olmayacak gibi. Ve mesaj çok net. “Olduğu kadar olmadığı kader.” Bakalım kimler teslim olmaya ve kendinden daha büyük bir güç olan yüksek iradeye bırakacak kendini. 

ELEŞTİRİLERE DİKKAT!

Evet anın yükseleni 29 dereceyle Yay burcu son dereceler olması ve tam da o Mars’ın o noktaya yakın olmasıyla, içimizde birikenleri yapmak istediklerimizi ya öfkeyle yansıtarak agresif bir tutum izleyecek ya da içimizde bir atom bombasıyla dolaşacağız. Eylemsel olacağımız kesin ama bu enerjiyi doğru kullanmak şart. Çünkü Mars’ın Merkür ve Venüs ile gireceği zorlayıcı bağlantı, atak hesapsız ve dürtüsel davranışlardan sonra, bir takım nezaketsizlik yaratan durumlar çıkabileceğinin göstergesi. Özellikle iletişimde sözlü diyaloglarda belki de en sevdiklerimizi işin kolayına kaçarak kırabiliriz. Bazılarının ertelenen randevuları seyahatleri olabilir. Planlar bozulabilir. Acımasız eleştiri oklarına dikkat! Baskın bir karakter ve kişilik yapısıyla savaşçı kimliğimizin yansımaları pek iyi sonuçlar çıkarmayabilir. Yanı sıra, ani taşınma ve yer değişiklikleri gündeme gelebilir. 

SAĞLIĞINIZ DÜZELİYOR

Yükselen yöneticisi Jüpiter’in Dolunay’a yaptığı açı güzel ve olumlu. Bu durumda mantıkla değil sezgiyle ilerlemek kaynağa bağlanarak derinlerdeki inançlarımızı beslemek yerinde olacaktır. Bazılarının sağlıkları düzelmeye başlayacaktır. Güçlü bir şifalanma sürecine girebiliriz. Özellikle ayak mide, bağırsak, yeme içmeden kaynaklı sağlık sorunları düzelecektir. Dolunayı destekleyen diğer güç Satürn’den geliyor. Satürn’ün Ay ve Pallas ile oluşturduğu toprak üçgeni, acele etmeden yapılan her davranış ve kararın hayatımızda istikrar sağlam bir temel ve kalıcılık getireceğini anlatmakta. Dolunaylar seçim ya da tercihleri anlatan zamanlardır. Dolunaylarda var olan enerjinin başlıklarıyla hayatlarımızda aydınlanır. Bazı şeyleri daha iyi görür ve farkındalık kazanırız. Hizmet ettiğimiz emek harcadığımız hatta daha mükemmeli için çaba gösterdiğimiz her konunun hayatımızda hangi aşamada olduğunu görerek belki de şimdi arkaya yaslanıp akışa bırakmamız gerektiğini anlayacağız. Akışa bırakmak hedefe gidilen yoldan vazgeçmek demek değil, aksine bu uğurdaki süreci sisteme bırakmaktır. Ne için emek ve zaman harcıyordunuz bir süredir? Belki çok yoruldunuz. Hiçbir çaba karşılıksız kalmaz. Şimdi biraz işleri kızağa alma zamanı. Bekleme zamanı. Ancak bu bekleyiş asla tembellik değil. Abartmadan ve telaş etmeden hatta kontrolü biraz da bizden daha büyük güçlere bırakma zamanı. Bazen, akışına bırakmak gerekir; yaprakları, suyu, mevsimleri, olayları, insanları… Ve bekleyip görmek gerekir sonuçları…