Oğlak burcunda Satürnyen dolunay

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

28 Haziran’da saat 07:51 de Oğlak burcunun 6 derecesindeki Dolunay belki de sert bir şekilde bazı konuları aydınlatacaktır. 6 ve 12 ev akslarındaki bu Dolunay, sağlık günlük rutinimiz iş yaşamımız çalışma arkadaşlarımız hizmet aldığımız yada verdiğimiz kişiler, hayvanlarımız bilinçaltı düşüncelerimiz korkularımız ve hayallerimize büyük bir vurgu yaparak bu konu başlıklarıyla ilgili bir süredir devam eden meşguliyetlerimizde hangi noktada olduğumuzu da gösterecektir. 

DOLUNAY IŞIK TUTACAK 

Mars’ın ve Dolunay yöneticisi Satürn’ün retroda olduğu bu Dolunay, ertelenen geciken cevap alınamayan konulara hareket getirirken, ileriye yönelik hamle yapmak bir hayli zor ve yanlış olacaktır. İlişkiler evinde Retro yapan ve GAD ile birlikte ilerleyen Mars, geciken ve ertelenen karar ve hamlelerin karşı taraftan gelebileceğini gösteriyor. Belki de karşımızdaki kişilerin içlerinde biriken öfke patlamalarına maruz kalacağız bu dönem. 

Dolunay derecesindeki sabit yıldızımız Kaus Borealis şanslı bir doğada olup idealist ve insancıl fikirleri, adaleti anlatır. Oğlak köktür, disiplindir, azimdir, çalışmaktır, soğukkanlılıktır, gelenekleri takip etmektir. Bir süredir hayatımızda devam eden ailemiz sevdiklerimiz ya da kendi sağlık ve işlerimizle ilgili yaptığımız çalışmalar bu Dolunay’da aydınlanarak hangi yolu izlememiz gerektiği konusunda bize ışık tutacaktır. Bu süreçte çok kontrol edemediğimiz konular gündeme gelerek günlük rutin ve iş programlarımızı aksatabilir. Ya da biz bazı sağlık sorunları sebebiyle işlerimizi ertelemek zorunda kalabiliriz. Anın yükseleni Aslan burcu ve yöneticisi Güneş 12 ev yani kapalı bir evde. Aslında dışardan yansıttığımız gibi değiliz. Daha önde daha dışa dönükmüş gibi dursak da, aslında içimize dönük ve güvenli alanlarımızı korumak isteyeceğiz bu dönem. İçimizdeki tüm korku saplantı ne varsa  tüm bunlarla yüzleşmeye hazır olun. Bırakmanız gerekenleri net bir şekilde görecek ve kendimizi yeniden yapılandırma cesareti göstereceğiz. 

Bazılarının iş yaşamları sona erebilir. Bazıları iş arkadaşlarıyla ayrılabilir. Üzerinde çalıştığınız bazı projeler bitebilir. Günlük yaşamdaki sorumluluklarımız ve bize ağır gelenleri görerek bazı görevleri yanımızda çalışanlara devredebiliriz. Destek almamız gereken durumlar olacaktır. Yetişemediğimiz işler. Bu anlamda alacağımız destekler gecikebilir yada bizim istediğimiz şekilde olmayabilir. İşte bu aşamada bazı görevleri bırakmak ve vazgeçmek zorunda kalabiliriz. 

Uranüs’ün 10 evden yükselen noktasına yaptığı zorlayıcı bağlantı, özellikle meslek kariyer ve toplumsal imajımızla ilgili beklenmeyen ve ani gelişmelerin çevresel koşullarımızı değiştireceği yönünde olabilir. 

Anın haritasında Jüpiter Neptün ve Kronos arasında oluşan su üçgeni gecikmiş şifaların artık aktif olacağını yapacağımız her türlü enerji şifa yada meditasyon çalışmalarında kendimizde var olan blokajları çözebileceğimiz yönünde. İçsel olarak kendimizi daha yüksek noktalara taşıyabilir ruhsal anlamda büyük zenginliklere ulaşabiliriz.  İçsel anlamda ise sezgilerimiz kuvvetli olacaktır. 

Tüm bunların yanında karmik bağlantılı aşkların doğuşuna tanıklık edeceğiz. Eski aşklar gösterişli bir şekilde yeniden canlanabilir. 

Bu Dolunay, karma temizliği yapmak için çok ideal. Bilinçaltı temizliği yapabilir şifa terapilerinden faydalanabilirsiniz. Bir süredir Satürn’ün zorlayıcı koşullarına göğüs germiş onun öğretilerini hakkıyla yerine getiren özellikle sağlık konularında sınav verenler için şimdi şifa zamanı.