O, öğrencilerinin Cezmi Abisi!

Yiğit Okulları’nın kurucusu Cezmi Yiğit, özel okulların billboardlardaki reklam afişlerinin altını dolduramadığına dikkat çekiyor, eğitim mottosunu tek cümleyle özetliyor: Biz başarı odaklı bir okuluz ve hiçbir başarı tesadüf değildir. Çekmeköy’de üç farklı binada anaokulu, ilkokul ve ortaokullarında 600 öğrenciyle eğitim hayatına devam eden Yiğit Okulları’nın kurucusu Cezmi Yiğit, sıradışı bir eğitimci portresi çiziyor. Onu kimi zaman personeli için çiğköfte yoğururken görürsünüz, kimi zaman odasını ‘basan’ çocuklara şeker ikram ederken... Asla taviz vermeyeceği konunun ‘kaliteli eğitim’ olduğunu dile getiren Yiğit, şunları söylüyor: “Son zamanlarda özel okul furyası patladı. Ancak işletme mantığıyla eğitim yürümüyor. Biz ruhumuzu, bedenimizi,  ömrümüzü bu işe adadık. Sadece okul açıp  içini doldurmakla olmuyor. Oraya yerleştireceğiniz idarecilerin, öğretmenlerin, akademik kadronun da sizin gibi özverili, nitelikli ve zaman problemi olmayan arkadaşlar olması çok önemli. Bizim yöneticilerimizin hiçbiri kayıt almaz. Onlardan beklentimiz tamamen akademik başarı ve akademik programın takibidir. Biz başarı odaklı bir okuluz. İstediğiniz kadar reklam yapabilirsiniz, ancak içeriğini doldurmadığınız zaman başarılı olamazsınız. Bu işi yüreğinizle yapacaksınız. Eğitimciler tabi ki para kazanacak, ama öncelik bu olmamalı.

Aile gibiyiz

Genel Müdür Yardımcısı Derya Kargılı da, okuldaki havanın çok başka olduğunu söylüyor: Burada bir aile gibiyiz. Mutluluğu paylaşmayı nasıl biliyorsak, yeri geldiğinde mutsuzluğu da paylaşıyoruz. Burada eğitim gören bütün öğrencilerimizin başarıya giden yolda kilometre taşlarını oluşturmak, onların gurur dolu bakışlarını, yüzlerindeki gülümsemeyi görmek tüm yorgunluğumuzu alıp götürüyor.

HORMONLU NOT VERMEYİZ ÇÜNKÜ...

Cezmi Yiğit, “bizim okulumuzda notların şişirilmesi mümkün değil. Hiçbir veli bizden not ortalaması düşük bir öğrenciyi 100’e yükseltmemizi isteyemez. Ancak biz eksikleri tespit edip; eğitimcilerimiz ve öğrencilerimizle çalışarak bunu daha yüksek seviyelere çıkarıyoruz” diyor.  

Genel Müdür Bihter Yiğit de, akademik kadronun önemine dikkati çekiyor:

“İçinde çocuk sevgisi bitmeyen öğretmenlerimizi tercih ediyoruz. Öğretmen kapıdan içeri girdiğinde, güler yüz çok önemli. Öğrenemeyen çocuk yoktur, öğretemeyen öğretmen çoktur. Eğitimin önemini gerçekten kavramış veli kritik bir nokta. Çünkü bizim eğitim programlarımızı, çalışmalarımızı önemsemesi ve kavraması gerek. Biz bilimin ışığına inanıyoruz. O ışık hangi yolu gösteriyorsa o yolda devam edeceğiz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Emek, samimiyet, çaba varsa, mükafat da kaçınılmazdır. Ülkenin daha iyi noktalara gelmesi için yüreğini ortaya koymuş yatırımcılar ve eğitimin mutfağından gelen insanlar bunu el ele vererek başaracaktır.”