Nihat ile Buket

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

‘KADI KIZI’NA SİTEMİMDİR…

Hazır söz sevgili Buket’ten açılmışken babası kadı mı bilmem ama kadı kızında da olan mukabilden bir kusurunu buradan söyleyeyim, röportaj için sosyal iletişim yollarıyla kendisine yaptığım başvuruları görmedi, işte şuraya onu da yazayım da vallahi içimde kalmasın. 

“ile” bağlacı ile oluşturduğum bu denkleme bırakın dili, matematiğin bile tepki vereceğini bilerek bu başlığı attım. Ben öyle yargının hüküm vermediği bir konuda peşin hüküm vermeyecek kadar, her devirde o devre göre hamasete düşmeyecek kadar, hangi görüşten olursa olsun “öteki”ne sövme üzerine kurulmuş köprü altı tarih kitaplarından toplama malumatlarla ayakta durmaya tenezzül etmeyecek kadar, mürekkep yaladığımı, görüp geçirdiğimi düşünüyorum. 

DEDİKODUDAN BESLENMİYOR

Nihat ile de Buket ile de alakalı başka sebeplerle yazı yazdım. Eleştiri ya da beğenilerimi oradan görebilirsiniz. Bu yüzden Buket’in bir dedikodu üzerinden beslenerek ayakta durmaya tenezzül etmeyeceğini bazı çıkarımlardan yola çıkarak söylemek mümkündür. 

ATTİLA İLHAN ŞİİRİ ÜZERİNE...

Okuma alışkanlığı hakkında bilgim yok lakin edebiyat fakültesine gelecek kadar kitaba yakın ve Attila İlhan şiiri üzerine yüksek lisans tezi yazacak kadar iç görüsel bir yeteneğe sahip olduğunu düşündüğüm birisinin kendine şahsi düşman seçerken de seçici olacağı kanaatindeyim… Öyle zannediyorum o, bu konuda sadece işini yapıyor.

TV8 BU SEFER BAŞARMALI

Adını bile hatırlamadığım evlilik programlarından toplama figüranlarla çekilen dizi skandalından sonra TV8 dizi macerasına tekrar giriyor. Bu seferki öyle değil gibi niye mi? Zira dizide  Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu  ve  Beren Gökyıldız  ‘a,  Serhat Teoman,  Tugay Mercan, Sinem Ünsal  ve Suna Selen gibi yetenekler var işin içinde.. İlk bölüm geçen çarşamba vizyona girdi bile…

BİR DÜET BİR KLİP

Aşk, bana göre en basit tanımı ile bir sorundur, zor olanı siz düşünün… İnanmıyorsanız Eren Sandal ve Elvan Günaydın’ın düetlerine yeni çektikleri “İki Sıradan” klipini izlerken şarkı sözlerine dikkat edin de görün. Romantikler ve ponçikli monçikli piyasa romanı yazanlar bana kızmasın demeyeceğim zaten kızıyorlar.