Ne seninle ne sensiz

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Evrende her şey denge prensibine dayalıdır. Ne sonsuz kahkaha, ne sonsuz üzüntü, ne sonsuz servet, ne sonsuz darlık, ne sonsuz rahatlık ne sonsuz neşe, ne sonsuz hastalık ne sonsuz sağlık, ne sonsuz bencillik ne sonsuz başkaları… Ve böyle uzar gider. Tanıdığımız her insan bizdeki eksiklik prensibine dayalı olarak hayatımıza girer. Ya biz bir şey öğretiriz ya da bize bir şey öretirler. Ve eksik olanla tamamlanırız. Astrolojide de bu durum aynıdır. Zıt burçlar birbirini tamamlar. Tıpkı şarkıdaki gibi; “Ne seninle ne sensiz.” Bu bir dualitedir. Her bir burcun karşıtı yani zıttı olan bir burç var. Zıt denince sanki düşmanı ya da karşı taraf gibi algılanabilir. Ama durum hiç de öyle değil. Biri olmadan bir diğerinin hiç anlam ifade etmediği Zodyak Kuşağı’nın 12 neferi eğer konuşsalardı bakın neler söylerlerdi?

TERAZİ KOÇ’A “BENCİL OLMAYI ÖĞRET” DER

Koç Terazi’ye; Ben olmayı biliyorum, her durumda kendimi seçmeyi, kendimi öne atmayı her olaya kendi tarafımdan bakmayı biliyorum. Bana birlikte olmayı kısaca biz olmayı öğret.

Terazi Koç’a; Her zaman seni düşünmeyi hatta senden çok seni düşünmeyi, sana empati yapmayı, senin yerine yaşamayı biliyorum. Bana bencil olmayı, kendinin de farkına varmayı öğret.

Boğa Akrep’e; Sahip olmayı, ait olmayı, güvende hissetmek için maddi gücü biliyorum. Kendimi güvende hissetmek için sahip olduklarıma sarılmayı ve onlardan vazgeçmemeyi biliyorum. Bana paylaşmayı ve gerektiğinde korkusuzca vazgeçmeyi öğret.

Akrep Boğa’ya; Paylaşmak ve korkusuzca vazgeçmek benim işim, yanmayı, ölmeyi, bırakıp gitmeyi ve yoktan var etmeyi biliyorum. Bana elimde tutmayı, sahip çıkmayı ve vazgeçmemeyi öğret.

İKİZLER YAY’A “YETER DEMEYİ ÖĞRET” DER

İkizler Yay’a; Öğrendiklerimi, yeteneklerimi hızla ortaya çıkarmayı, pratik olmayı, her bilgiyi doğruluğunu araştırmadan bir diğerine yetiştirmeyi biliyorum. Bana bilginin daha üst oktavına ulaşmayı, öğrendiklerimde daha uzman olmayı, inançlarımı sağlamlaştırmayı öğret. 

Yay İkizler’e; Bilginin sonsuz kaynağında yok olmayı, dur durak bilmeden sürekli öğrenmeyi, bir yerde durmadan oradan oraya büyümeyi biliyorum. Bana bir yerde durmayı, “yeter” demeyi, öğrendiklerimi daha pratik olarak uygulamayı öğret. 

Yengeç Oğlak’a; Aile olmayı, ailesine sahip çıkmayı, onlar için fedakârlık yapmayı, sıcaklığı, şefkati, beslemeyi, büyütmeyi biliyorum. Bana evin dışında da bir hayat olduğunu, çalışma hayatını, hayatı biraz ciddiye almayı, daha sağlam durmayı öğret. 

Oğlak Yengeç’e; Başarıyı, iyi bir kariyer hayatını, devamlı çalışmayı ve disiplini, ciddiyeti ve mesafeyi biliyorum. Bana duyguların peşinden gitmeyi, aile olmayı, yuva kurmayı ve sıcaklığı öğret. 

KOVA ASLAN’A “BANA  AŞKI ÖĞRET” DER

Aslan Kova’ya; Kendim için yaşamayı, eğlenmeyi, başkaları tarafından takdir görmeyi, dikkati yalnızca kendi üzerime çekmeyi, kendi gönlümün peşinden gitmeyi biliyorum. Bana toplum için, diğerleri için, yaşayan tüm canlılar için bir şeyler yapmayı ve alkışı bunlardan dolayı almayı öğret. 

Kova Aslan’a; Kalbimi sadece insanlığa faydalı olmaya adamayı, arkadaşları için parçalanmayı, özgürlüğünün peşinden gitmeyi, her zaman aklıyla hareket etmeyi biliyorum. Bana aşkı, kalbimin sesini dinlemeyi, kendi egomu beslemeyi, çocuksu olmayı öğret.

Başak Balık’a; Her şeyi planlamak, mükemmel olması için uğraşmak, endişelenmek çok yorucu. Bana akışta kalmayı, teslim olmayı ve bazen de bırakmayı öğret. 

Balık Başak’a; Bana hayal âleminden çıkarak başkalarına da yardımcı olmam gerektiğini öğret. Dağılmadan biraz plan yapabilmeliyim. Çalışmaktan kaçmadan organize olmam gerektiğini öğret.

Aslında karşıt dediğimiz bir diğerinin yapmayı bilmediği ancak öğrenmesi gereken bir enerjidir. Dolayısıyla bu zıtlık aynı zamanda bir tamamlanmışlık ifadesidir. Şimdi etrafınızda yer alan eşiniz, dostunuz, sevgilinizin burçlarına daha farklı perspektiften bakın. Ve anlayın. Karşınızdakini anlayın. Ondan ne öğrenebilirsiniz? O sizin neden hayatınızda? Ve siz ona ne öğretebilirsiniz? Bu soruları sorun ve artık farkındalığınızı geliştirin.