Nazan Öncel şarkılarıyla büyüdüm

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Melek müzik dünyasına sözü ve müziği Nazan Öncel’e ait olan “Biz Kızlar” adlı single’yla giriş yaptı. Genç popçuyu yakından tanımak üzere bir araya geldik. İlk single heyecanını, Nazan Öncel’i ve özel hayatına dair pek çok şeyi konuştuk.

Kendinizi ne zaman keşfettiniz, nasıl başladı müzikle yolculuğunuz?

Müzik, çocukluk hayalim diyebilirim aslında ama profesyonel olarak 5 yıldır sahnelerdeyim.

Single yapma fikri ne zaman çıktı ortaya?

Hayali müzikte kendimi ve tarzımı bulup ilk alkışlandığımı duymanın gururunu ve heyecanını yaşadığımda başlamıştı… İcraata geçmem bir sene önceydi, hemen şarkımızı seçip işe koyulduk.

Hazırlık süreciniz nasıldı? 

Öncelikle çok heyecanlı ve yoğun bir hazırlık süreci oldu. Stüdyo aşaması yaklaşık 6 ay sürdü. Aranjmanına ve yorumuna büyük bir titizlikle özen gösterdik ekip olarak. Dolayısıyla süreç normalinden biraz uzun sürdü...

İLK ADRESİM ÖNCEL OLDU

Nazan Öncel’le yolunuz nasıl kesişti?

Nazan Öncel şarkılarıyla büyüdüm... Onun kaleminde kendimden her zaman bir parça bulmuşumdur. Dolayısıyla single fikri oluştuğunda ilk adresim o oldu ve içimdeki sevgisi beni yanıltmadı. Bu kadar güzel ve özel nitelikteki bir şarkıyı bana verdi. Ben de onun bu samimiyetine elimden geldiğince, hissettiğimce yorumlayıp layık olmaya çalıştım.

Öncel'den neler öğrendiniz?

Öncelikle çocukluğumdan beri dinlediğim için şarkı söyleme konusunda eğitici olmuştur. Single sürecindeyse şarkının aranjman kısmında, her zaman direktif verdi ve tecrübesini, müzikal bilgisini bu şarkıyla harmanladı. 

Single çıkarırken başarılı olurum veya olmam kaygısı yaşadınız mı?

Zaman zaman evet ama her şeyden önce şarkıma ve birlikte çalıştığım insanlara, onların enerjisine, bu işi en az benim kadar içten ve azimle yapacaklarına inandım. Dolayısıyla bu kaygı gün geçtikçe yok oldu Artık kendimden çok daha eminim ve kaygıya yer vermiyorum. 

DUYGUSAL BİR ÇOCUKTUM

Biraz sizi tanıyalım. Nasıl bir  çocukluğunuz vardı?

Hep güleç ve sevecendim insanlara karşı. Yaramaz biri asla olmadım. Duygusal bir çocuk oldum. Hep şarkılar dinler, onların içinde yaşar hayal dünyamı geliştirirdim.  

Nasıl bir ailede büyüdünüz?

Tek kelimeyle sevgi pıtırcığı bir evdi bizimki. Bu da zaten ruhumu o kadar besledi ki yazdığım, yorumladığım her şarkıyı adeta yaşıyorum.

Küçükken ne olmayı isterdiniz?

İki ayrı mesleği aynı anda yapmaktı hayalim. Öğretmen ve haber spikeri olmak...

Hayattaki en önemli şeyiniz?

Aile ve samimiyet.

Mutsuz olduğunuzda sizi en çok ne mutlu eder?

Müzik ve kedim…