Müzik, liselileri birleştiriyor

Genişleyen okul ağı ve her okuldan temsilcisiyle sayısı gün geçtikçe artan “Genç Bi Şenlik”, üçüncü senesinde Modüler Sanat ve Koşan Adam’ın desteğiyle liselileri 21 Ekim’de Life Park’ta ağırlamaya hazırlanıyor. Festival öncesi Gen Bi Şenlik Öğrenci Komitesi’yle festivali konuştuk.

Bu festival 3 yıl önce hangi  sebeplerden dolayı doğdu ve nasıl  buralara kadar geldi?

“Genç Bi Şenlik” 2015 yılında İstanbul’un köklü liselerinden oluşan  7 okulun gelenekselleşmiş festivallerinin hazırlık süreçleri sırasında çeşitli sebeplerden dolayı izinlerin çıkmaması üzerine bu liselerin öğrenci başkanlarının Modüler Sanat Organizasyon  Şirketi tarafından bir araya getirilmesiyle ortaya çıktı. Başkanlardan oluşan öğrenci komitesi, Modüler Sanat’ın desteğiyle festivallerini birleştirme kararı aldı.

Festivalde sahne alacak sanatçılar nasıl belirlendi?

Komitedeki temsilcilerin okullarındaki arkadaşlarından aldıkları fikirler ve organizasyon şirketiyle ortak alınan kararlar sonucunda ortaya çıkıyor. Listede çeşitli müzik türlerini icra eden sanatçılara yer vermeye çalışıyoruz. Çünkü müzik, liselileri birleştirme amacımızda büyük bir rol oynuyor. Belirli bir müzik türündense farklı türler dinleyen liselilere ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca buna ek olarak sanatçı listemizde sanatçıların veya grupların “Genç Bi Şenlik” ruhunu anlamış olması bizim için çok önemli. Örneğin üç yıldır Gripin’le çalışıyoruz. Bunun sebebiyse bu festival ruhunu anlayıp buna uygun şekilde destek vermeleridir.

HER FESTİVALDE GENÇ BİR RUH VARDIR

Festival gençleri hangi yönde tatmin edecek? Nasıl bir festival vaat ediyorsunuz gençlere?

Gençlerin yoğun tempolarının arasında sevdikleri sanatçıları dinlerken kendilerine ait bir dünyada, yaşıtlarıyla  sosyalleşmeyi vaat ediyoruz. Alan  içi atölye ve etkinliklerle kaynaşıp  eğlenirken takip ettikleri birtakım  sanatçılarla bir araya geldikleri  söyleşilere katılma fırsatları olacak.

“Genç” ve “Festival” ikilisini  nasıl yorumluyorsunuz. Sizce hangi  ortak paydada buluşuyor?

Festivaller misafirlerine yalnızca güzel bir konser değil aynı zamanda keyifli bir gün vaat eden etkinliklerdir. Her festivalde genç bir ruh vardır, insanları birleştiren ve eğlendiren... 

Gençlik kendini bu festivalde nasıl gösterecek?

Yapım aşamasında aldıkları görevlerin yanında o gün Life Park’ta da gerek kuliste, gerek söyleşi alanlarında, karşılamada, alan içinde öğrenci komitesine rastlayabilirsiniz. En başında  dediğimiz gibi liseliler bu işin yapım aşamasından  sonuna kadar her alanda organik faaliyet gösterecek.