Müziğim, güçlü bir karakteri yansıtıyor

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Her şarkısıyla zirveye çıkmayı başaran Tuba Yurt yeni single’ı “Yine sev yine”yle aynı başarıyı yakaladı. Müzik kariyerinde sağlam adımlarla ilerleyen güzel şarkıcıyla  bir araya geldik hem müziğini hem de hayatını konuştuk. 

Yeni single, yeni heyecan… Nasıl gidiyor?

Gayet güzel gidiyor. ”Yine Sev Yine” çıktığı günden bu yana etkileşimi de iyi. Ben çok mutluyum, dinleyenlerimi güzel bir şarkıyla buluşturduğum için. Bunu başarmak adına elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ben ve ekibim çok çalışıyoruz, gerisi dinleyenlerin ve sevenlerin beğenisine kalıyor tabii ki.

Arkasından yeni bir single gelir mi?

Yeni single yerine bu kez dolu dolu bir albümle yoluma devam edeceğim… 

“Yine sev Yine” yazın hit parçası olmaya aday. Siz ne düşünüyorsunuz? 

Sevdiğim işi yaptığımdan dolayı her aşaması benim için keyifli. Şarkı seçimi, aranje ve stüdyo aşaması sonrasında kliple ilgili ilerleyiş hepsiyle ayrı ayrı uğraşmak gerçekten beni mutlu ediyor. Çünkü yeni bir projeyle dinleyenlerimi buluşturacak olmak beni heyecanlandırıyor.

Her müziğin kendine özgü bir dili var. Sizin müziğinizin dili ne anlatıyor insanlara?

Aslında “yorumculuğum” şarkılarımı kendine özgü yapıyor diyebilirim. Müziğim ve şarkılarım içinde her duyguyu barındırıyor. Karşıdaki dinleyen kendinde ne bulmak isterse onu alıyor. Kimi zaman isyan, kimi zaman aşk, bazen bir yalvarış bazen de güçlü bir karakteri yansıtıyor. 

Sizin melankolik bir tarafınız var mı, yoksa hep pozitif misiniz?

Her ikisi de. Değişken aslında (gülüyor) olaylara, gidişata ve yaşanılan şeylere göre değişiyor ama pozitif olmak için daha çok çabalarım.

Siz ne tarz müzikler dinlersiniz?

Her tarz müzik dinlerim. Çünkü hepsinin yaşattığı ruh hali başka ve bir müzisyenin zaten tek bir tarzda bağlı kalması gibi bir durum söz konusu olmamalı.

AŞK ÇOK KIYMETLİ

Bu kadar güzel aşk şarkıları söyleyen kadının aşkla arası nasıl? 

Aşk çok kıymetli bir duygu… Gerçekten onu yaşadığınız ve size yaşatan birini bulmak hele ki böyle bir zaman da zor. Âşık olmak, bunu yaşayabilmek özellikle bizim gibi duygulara yönelik işler yapan kişiler için çok önemli tabii ki.

Şu an hayatınızda biri var mı, nasıl âşık olursunuz?

Evet var. Âşık olmak için herhangi bir tarif yada düşünce olamaz. Bu zaten sizin elinizde olmadan gelişen bir süreçtir. Ama sevdiğim zaman gerçekten sevgisi için savaşan bir âşık olurum.

Kıskanç mısınız?

Evet. Sevdiklerimi asla paylaşamam.

İlişkide sizin için ne önemli?

Sadakat ve güven.

Fedakâr mısınız? 

Evet, sevdiklerim için sonuna kadar fedakâr olurum.

MODAYI TAKİP EDİYORUM

Modaya uyum sağlar mısınız, kendi modanızı kendiniz mi yaratırsınız?

İşim gereği zaten ediyorum ancak moda diye kendime yakışmayanı giymem.

Dolabınızın vazgeçilmez giysileri?

Tabii ki bu konuda vazgeçilmezlerimiz çok. Ama tişört ve Jean önceliğim...

Günlük hayatta nasıl giyinmeyi tercih edersiniz?

Kesinlikle spor giyim zaten sahne de şık kıyafetleri giyiyorum.

Sahne kostümünüz nasıl olmalı?

Aşırı abiye kıyafetleri çok sevmiyor ve tercih etmiyorum. Zaten tarzımda pek değil ki pop müzikle uğraşan biri olarak daha spora kaçan ama muhakkak şıklığı olan bir kıyafet her zaman tercihimdir. 

KEŞKELERİM OLMADI!

Hayatınızdaki keşkeleriniz nelerdir? 

Çok büyük keşkelerim olmadı. Çünkü yaşanılan her şeye bir ders gözüyle bakmaya çalışıyorum olumlu ya da olumsuz yaşanan her ne varsa hayatımda. Ama keşke tanımasaydım dediğim insanlar oldu. 

Mutsuz olduğunuzda sizi en çok ne mutlu eder?

Mutsuz olduğumda beni mutsuz eden şeyin çözümlenmesi beni mutlu eder.

BİRBİRİNE BAĞLI BİR AİLEYİZ

Biraz geçmişe dönelim. Nasıl bir ailede büyüdü Tuğba Yurt?

Birbirine kenetli bir aileyiz. 1999 yılında babamı kaybettikten sonra bu bağ daha da güçlendi. Sevgi dolu ve mutlu bir aile yaşantım oldu. Bu hayatta beni en güçlü kılan şeylerden biride sanırım bu.

Kendinizi ne zaman keşfettiniz, nasıl başladı müzikle yolcuğunuz?

Daha çocukken başladı bende müzik aşkı. Ve daha 8-9 yaşlarında şarkı söyleyen bir çocuktum. Sesimi daha o zamanlarda keşfettim ve tabii ki müziğe olan yatkınlığımı gören ailemde bu işi daha profesyonel bir şekilde ilerletmem adına beni konservatuvar sınavlarına yazdırdı ve müzik dalında profesyonel eğitim hayatım başlamış oldu.