Murat Boz’la düet yapmak isterim

''O Ses Türkiye'' yarışmasında söylediği ''Sen Belalı Ben Sevdalı''yla dinleyicinin yüreğine dokunan Güven Yüreyi, ilk single'ı ''Sen Maşallah''ı çıkardı. Bir araya geldiğimiz Yüreyi’yle yeni şarkısını konuştuk.

Müzikle ne zaman tanıştınız?

Müzikle anne karnındayken tanıştım. Müzisyen bir ailenin çocuğuyum. Daha bebekken sazlı sözlü ninniler söylenirdi bana. Büyük ihtimal müzik kulağım böyle gelişti. 10 yaşında klavye çalıp mahallemizin müzisyen ağabeyleriyle takılıyordum. 13 yaşıma geldiğimde düğün sahnelerinde şarkı söylemeye başladım. 18 yaşımda da profesyonel sahne 

hayatıma geçiş yaptım. 

O Ses Türkiye'ye katılmaya nasıl karar verdiniz?

Tamamen sürprizdi. Arkadaşımın ısrarıyla seçmelere gittik. Elemelerde Selami Şahin’den Sen Belalı Ben Sevdalı şarkını seslendirdim. Seçmelerden bir hafta sonra programa davet edildim.

Yarışma beklentilerinizi karşıladı mı?

Ben daha çok sesimi yarışma aracılığıyla kitlelere duyurmak istedim. Dört jüri üyesini döndürmüştüm. Sevgili Ebru Gündeş benimle düet yaptı. Belki yarışmayı birinci olarak tamamlayamadım ama beklentilerimi karşıladım. 

Murat Boz yeni çalışmanız hakkında ne söyledi?

Murat Boz’un hep desteğini gördüm. Çok değerli bir müzik adamı, hep iyi şeyler yapmamı istedi. Yarışmadan sonra görüşemedik ama takip ettiğini biliyorum. İlk projem için düşüncelerini merak ediyorum. Hatta benimle ilgili bir tweet atmasını bile bekliyorum, ne yalan söyleyeyim.

Murat Boz’la düet yapmak ister misiniz?

Tabii ki isterim. Farklı olabileceğini düşünüyorum.  İleride ne olacağını kim bilir?

Ünlülerle aranızda geçen bir anınız varsa anlatabilir misiniz?

Derya Uluğ, beni bir konserinde sahneye davet etti. O gün ilk kez “Sen Maşallah”ı sahnede seslendirdik. Öyle yoğun bir ilgiyle karşılaştık ki… İşte o zaman duyduğum büyük heyecanımı bastırabildim. Derya’nın bana eşlik ettiği nakarat bölümleri şarkımıza ayrı bir tat kazandırdı diyebilirim.