Wilma Elles’le, başrol oyuncusu olduğu Emicem Hospital’in Trabzon’daki galasında buluştuk. Çekim sırasında hamile olan güzel oyuncuyla yaşadıklarını ve Türk sinemasını konuştuk…
Sizi projeyi kabul etmeye iten ne oldu?
Doktor İsmet Bey (Eraydın) en başından itibaren beni düşündüğünü söyledi. Karaktere önce Wilma ismini vermiş. Ancak ben dâhil olduktan sonra değiştirmek istedim. Karakter benden farklı olduğu için Wilma uygun değildi, Ingrid yaptık. Senaryoyu da çok beğendim. Çünkü yönetmenimiz aynı zamanda bir doktor olduğu için, hem de gerçek bir hastanede çekildiği için filmi çok merak ettim. Senaryo çok güzel yazılmıştı. Çok komikti. Doktor İsmet Bey de çok heyecanla anlattı bana, çok inandım filme. Bir de gerçekten böyle olaylar yaşanıyormuş, hastanenin perde arkasını
Çekim süreci nasıldı?
Çekimlerim dört gün sürdü. Gerçekten bir hastanede çekilmeseydi kabul etmezdim çünkü 7.5 aylık hamileydim.
Hamile olmak sizi zorlamadı mı?
Çok zordu. Göreceksiniz ekranda zaten şimdiki halimden 25 kilo fazlaydım. Zaten çok şaşıracak seyirci beni öyle gördüğünde. Çok zor yürüyordum hamileliğimin son zamanları olduğu için. Geceleri uyuyamıyordum ama onca sıkıntıma rağmen kamera açıldığında tüm yorgunluğumu geride bıraktım ve öyle oynadım.Almanya’da 'Çorba Jakuzisi' adını verdiğiniz bir proje icat etmişsiniz.
Nasıl geldi aklınıza bu fikir?
Sürekli icat yapar, sürekli yeni fikirler üretirim. Ancak düşündüğüm şeyleri geliştirmek için çok fazla zaman bulamıyorum. Bir arkadaşım benimle Çorba Jakuzisi işine girdiği için proje bu hale geldi. Yemeğin yanmasını engelleyen, bir telefon geldiğinde yemeği karıştıran bir icat bu. Telif haklarını da aldık ama takip edemedim açıkçası sonra Türkiye’ye geldim çünkü…
Sinema sektörü de gelişebilir
Son dönemlerde Türk komedi filmleri 'yaratıcılık ve özgünlük' konusunda eleştiriler alıyor biliyorsunuz. Siz de çektiğiniz filmler dolayısıyla türe yabancı değilsiniz. Eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evet, birbirine benzeyen filmler yapılıyor Türkiye’de komedi dalında ama Emicem Hospital çok farklı çünkü hastanede çekilen bir sinema filmi, o yüzden özgün sayılabilir. Mesela doktor olmayan biri kesinlikle bu senaryoyu yazamazdı. Ama dizi sektörüne baktığımızda Türkiye’de harika diziler çekiliyor. Tüm türlerde iyi diziler çıkıyor. Sinema filmlerinde de aynı cesarete sahip olunursa iyi filmler izleyebiliriz. Dizi sektörü nasıl geliştiyse sinema sektörü de gelişebilir. Yeni formatlar denenebilir. Bilim kurgu izlemek istiyorum ben mesela Türkiye’de... Bence yönetmenleryeni şeyleri denemekten korkmamalı.