Milyoner olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

Her ay milli piyango bileti alıyor, başınıza talih kuşu konsun diye mi bekliyorsunuz? Ya da define haritalarına bakıp zengin olma hayalleri mi kuruyorsunuz? Milyoner olmanız için öyle bilet almanıza ya da define avına çıkmanıza gerek yok. Saksıyı çalıştırmanız yeterli. Bill Thomas, Jerry Turner ve Byron Reese… Onlar hayallerini şansa bırakmadı ve kurdukları tuhaf siteler sayesinde milyoner oldular…  

Bill Thomas/Web sitesi: Bio Scientific İnc.

Başarısını tavuk pisliğine borçlu
Bill Thomas isimli milyonerimiz, başarısını tavuk pisliğine borçlu… “Iıy tavuk pisliği mi?” dediğinizi duyar gibiyim ama tavuk pisliği deyip geçmeyin. Ne kadar kötü kokarsa koksun, Bill Thomas, tavuk gübresi satışı yaptığı web sitesi sayesinde yaklaşık 6 milyon dolar gelire sahip.


Jacob & Susan Aniello/Web sitesi: Doody Calls
HAYVANSEVERLERİN İLGİSİNİ ÇEKTİ
Pek çoğunuz evcil bir hayvana sahip olmak isteseniz de evin temizliğinden yakınıp bu isteği erteliyorsunuz. Ya size sevimli dostlarımızın kusmuğunu, dışkısını, pis kokuttukları eşyaları temizlemesi için başvurabileceğiniz bir web site var desem. Jacob ve Susan Aniello çifti, tarafından kurulan ‘Doody Calls’, kısa sürede hayvanseverlerin dikkatini çekti ve çığ gibi büyüdü. Birçoğumuzun kulağına saçma gelen bu iş kolu sayesinde çift, yaklaşık 5 milyon dolarlık bir gelire sahip.

Byron Reese/Web sitesi: Santa Mail
ŞİMDİKİ ÇOCUKLAR ÇOK ŞANSLI

Hangimiz küçükken Noel Baba’dan hediye ya da haber beklemedik ki… Neyse ki şimdiki çocuklar çok şanslı. 
Çünkü Byron Reese, Santa Mail adlı web sitesi üzerinden Noel Baba’dan çocuklara mektup gönderiyor. Ve bu 
sayede 3 milyon doların üzerinde bir kazanca sahip.

Jerry Turner/Web sitesi: Advanced Bio Treatment
3 MİLYON DOLAR KAZANIYOR

Jerry Turner’a 3 milyon dolar kazandıran ‘Advanced Bio Treatment’ adlı web sitesi, diğerlerine nazaran bir tık daha 
ilginç. Kaza, cinayet, ölüm gibi olayların ardından geriye kalan kötü görüntüyü temizlemek için Jerry Turner’a ulaşıyorsunuz ve uzman ekibiyle birlikte olay mahallini temizliyor.

Eric Nakaga & Kari Unebasami/Web sitesi: Cheezburger
SİTENİN ŞU ANKİ DEĞERİ 80 MİLYON DOLAR

Sadece kedi fotoğraflarının paylaşıldığı bir web site düşünün. Üstelik bu paylaşımlar sayesinde milyon dolarlar 
kazandığınız. Kulağa oldukça ilginç gelen ‘Cheezburger’ adlı bu siteyi Eric Nakaga ve Kari Unebasami kuruyor. Asıl ilginç olan ise sitenin şu anki değeri… Kısa sürede fenomen olan Cheezburger’in değeri, tam 80 milyon dolar…