Malatya’ya '112 acil' proje

MURAT ÇETİN

info@muratcetin.org

Geçtiğimiz hafta; Malatya Büyükşehir Belediyesinin Basın Müdürü Lütfü İnan Bey’in daveti üzerine Malatya’ya gittim. Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın “Birlikte Yürüyeceğiz” vurgusuyla; STK’lardan-muhtarlara, kanaat önderlerinden-bürokrasiye kadar her kesimden davetlilerin olduğu “sinerji ruhlu” bir programa katıldım. Hacı Uğur Polat, Ahmet Çakır’dan görevi sonradan devraldığı halde çalışmaya “hızlı” başlamıştı. Özellikle toplantıya yoğun katılımın olması ve masalarda antetli kağıt ve zarfların bulunması; Sayın Polat’ın “istişareye” ne denli önem verdiğinin de alametiydi. “Projelerimizi hazırlarken; kurum ve kuruluşlarımızın, alanında otorite uzmanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek örgütlerimizin ve aziz hemşerilerimizim düşüncelerini alarak ortak sevdamız Malatya’mızı hep birlikte el ele vererek geleceğe taşıyalım istedik.” Cümleleri mezkur kanaatimi teyit eder nitelikteydi. Malatyalı olmam hasebiyle toplantı benim için biraz daha önem arz ediyordu. Büyük keyif  aldığım toplantıda ; Malatya’ya yapılacak “112 acil” eylem ve projelerin detayları ise şu şekilde:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2018 yılı içerisinde yapacakları çalışmalar ile geleceğe yönelik yatırım ve projeleri içeren “Acil Eylem Planını” açıkladı. Polat, “Kentin misyonunu ve vizyonunu oluşturarak daha dinamik bir kent, daha yaşanabilir bir Malatya için omuz omuza hareket edeceğiz yarınlara “birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2018 yılı içerisinde yapacakları çalışmalar ile geleceğe yönelik yatırım ve projeleri hakkında hazırlanan ‘Acil Eylem Planı’nı düzenlenen geniş katılımlı bir toplantı açıkladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen Malatya Büyükşehir Belediyesi Acil Eylem Planı lansman toplantısına Vali Ali Kaban, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Av. Enver Han, İl Müftüsü Ümit Çimen, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, İlçe Belediye Başkanları, Muhtarlar, STK temsilcileri, Vakıf, Dernek ve Oda Başkanları ile bini aşkın konuk katıldı.

YOĞUN ÇALIŞMA  SONUCUNDA 314 PROJE 

Başkan Polat, Büyükşehir Belediyesi olarak genel anlamda “314 proje” hakkında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, halihazırda Eylem Planı Kitapçığı içerisinde bunlardan sadece 112 tanesine yer verdiklerini söyledi. Başkan Polat, “Projelerimizi hazırlarken; kurum ve kuruluşlarımızın, alanında otorite uzmanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek örgütlerimizin ve aziz hemşerilerimizim düşüncelerini alarak ortak sevdamız Malatya’mızı hep birlikte el ele vererek geleceğe taşıyalım istedik.” dedi.

YARININ ŞİFRESİ ÇOCUKLAR

Polat, “Malatya’da 187 bin evladımız yaşıyor. Yarınımızın bugünden daha iyi olması için hizmetlerimizin merkezine öncelikle çocuklarımızı koyuyoruz. Malatya’mız 186 bin genç nüfusu ile ayrıcalıklı ve dinamik bir konuma sahip. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin sportif, kültürel ve sosyal hayatlarının yanı sıra düzenlemiş olduğumuz çalıştaylar ile geleceğimize yön veriyoruz. Malatya’mızda 69 bin engelli hemşerimiz ikamet ediyor. “Bir toplumun değeri engellisine verilen değer kadardır” diye konuştu.

MİSYONU VE VİZYONU: "DAHA DİNAMİK BİR KENT"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2018 yılı içerisinde yapacakları çalışmalar ile geleceğe yönelik yatırım ve projeleri içeren Acil Eylem Planını açıkladı. Polat, “Kentin misyonunu ve vizyonunu oluşturarak daha dinamik bir kent, daha yaşanabilir bir Malatya için omuz omuza hareket edeceğiz, yarınlara “birlikte yürüyeceğiz” dedi.  Belediye olarak 2053’ü ve 2071’i planladıklarını belirten Başkan Polat, şunları anlattı; “Büyükşehir Belediyesi olarak,1/100.000 ve 1/50.000’lik Çevre düzeni planları ile ilgili süreci tamamladık. 1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli nazım imar planları ile ilgili çalışmalarımızı ise bitirme aşamasına getirdik. Yılsonunda bitiriyoruz. Mevcut ulaşım sorunlarının çözülmesinin yanı sıra gelecekte de sorun yaşanmaması adına 2035 Malatya Ulaşım Master Planı, şehir genelindeki turizm odaklı potansiyel değerleri ortaya çıkaracak Turizm Master Planı ve nüfus artışına göre şehirdeki su ihtiyacını ve karşılama seçeneklerini içeren, ölçülebilen, kontrol edilebilen içme suyu projelerini kapsayan 2071 Su Master Planları tamamlandı. Akçadağ’dan Doğanşehir’e, Darende’den Kuluncak’a, Arapkir’den Arguvan’a, Hekimhan’dan Yazıhan’a, Pütürge ve Doğanyol’dan Kale’ye kadar Malatya’yı bir bütün olarak görüyoruz ve bir bütün olarak planlıyoruz.”

İNDERESİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Battalgazi ilçesine yeni bir cazibe merkezi daha kazandırdıklarını ifade eden Başkan Polat, “900 dönümlük İnderesi Tabiat Parkımızın 100 dönümlük kısmını bu yılsonuna kadar hizmete açacağız. Projemizde kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, çadırlı kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, büfeler, mescit, otopark alanları, açık spor alanları, basketbol, voleybol ve futbol sahaları, tenis kortları, süs havuzları, piknik alanları olacak.” şeklinde konuştu.

BU ÇÖPTEN IŞIK ÇIKACAK

Polat, “Mevcut çöp sahasında Çöpten Elektrik Üretim Tesisinden 2.4 megavat elektrik üretiyoruz. Entegre Çevre Projemizden de 10 megavat olmak üzere çöpten toplamda 12.4 megavat elektrik enerjisi üreterek, 60 Bin Hane ve 310.000 nüfusun aydınlatma ihtiyacını karşılayacağız. Bunun yanında enerji yatırımlarımızdan yaklaşık 90 bin hanenin aydınlatmasına eş değerde saatte 18.6mw enerji üretimini hedefliyoruz” dedi.

HORATA MODERN HALE GETİRİLECEK

Horata Mesire Alanını Büyükşehir Belediyesi olarak yenileyerek, modern ve kullanışlı hali ile vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ağustos 2018 tarihinde de açılışını yapacağız. Çocukların belki de sadece kitaplardan ve ekranlardan tanıdıkları hayvanları yakından görebilecekleri yeni bir alanı Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkını Battalgazi ilçemizde Ağustos 2018 tarihinde hayata geçiriyoruz.