Maide Bulak 'Herakles' sergisi F Sanat Galeri'de açıldı

Soyut Ekspresyonist akımın önde gelen genç kuşak temsilcilerinden MAİDE BULAK, “HERAKLES” isimli sergisi sanatseverlerin yoğun ilgisiyle açıldı.

31 Mart 2018 tarihine kadar Nişantaşı F SANAT GALERİ’de izlenebilecek sergide, Maide Bulak, mitolojinin en popüler kahramanlarından biri olan Herakles ya da Herkül’ün 12 görevi -ya da dayatılan emirler- üzerinden, M.Ö. 2000’li yıllardan günümüze güç, iktidar, kahramanlık, öfke, şiddet kavramlarının toplumsal, kültürel ve siyasi psikoloji açısından çok da değişiklik göstermediğini bir kez daha resim ve heykeller aracılığıyla plastize ediyor. Maide Bulak bu sergisinde kendi sanatsal tekniğiyle, günümüzün sosyal değerleri üzerinden yorumluyor. Son yıllarda şahsi cinnet vakaları sonucu kadınların gördüğü şiddete, çocukların öldürülmesine kendi sanatsal ifadesiyle dikkat çekmeye çalışıyor. Soyut - Figüratif Ekspresyonist akımın önemli temsilcilerinden Maide Bulak, kendi geliştirdiği teknikle çalışmalarını fotoğraf kağıdı üzerine gerçekleştiriyor. Siyahın ve grinin onlarca tonunu elde ettiği zemin üzerine, figür ya da nesnelerin organik bir şekilde yer almalarını sağlayıp, renklerle ilişkiye geçirip, organik dokular elde ediyor. Maide Bulak’ın 7-31 Mart 2018 tarihleri arasında Nişantaşı F Sanat Galeri’de yer alan “HERAKLES” sergisinde, 14 adet resim çalışmasının yanı sıra bu seri için özel olarak tasarladığı “Altın Boynuz”, “Altın Kayık” ve “Hesperidler’in Altın Elması” isimli üç adet heykel çalışması da görülebilir.

‘İSTANBUL’DA ZAMANSIZ’

Ressam Suna Tüfekçibaşı’nın “istanbulda zamansız” resim sergisi 16 Mart’ta Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galeri’sinde sanatseverlerle buluşacak. Ressam Suna Tüfekçibaşı’nın “istanbulda uykusuz’’ sergisinin devamı niteliğinde olan “istanbulda zamansız’’ resim sergisi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galeri’sinde açılıyor. 16 Mart’ta açılacak sergide Tüfekçibaşı  “İstanbul ile hesaplaşma ve hatta kavga” diye nitelendirdiği çalışmaları sanatseverlere sunacak. Çeşitli boyutlarda 60 resmin görülebileceği sergide Tüfekçibaşı bir yandan güzelliğine aşık olduğu diğer yandan da kendisini zorlayan, enerjisini tüketen, onu ikilemlere düşüren İstanbul’u anlatıyor. İstanbul’un canlılığı, güzelliği ve gizeminin tuvale yansıdığı sergi 12 Nisan Perşembe gününe kadar Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde görülebilir.