Kurban keseceğim, kazma-kürek lazım

Almanya’da kuaförlük yapan 39 yaşındaki Rita Darı Winkler, tatil için geldiği İstanbul’da bir anda ortadan kayboldu. Ailesi hemen İstanbul Emniyeti'ne başvurdu. Zor bir dosya daha polisi bekliyordu. 

SARIYER’DEN YENİ TAYİN OLDU

Emniyet Amiri Kadir’in Sarıyer’den Asayiş Şube Müdürlüğü’ne tayini çıkmıştı. Asayiş Şube her polisin çalışmak istediği ama bir o kadar da zor bir şube. Kadir, Kayıplar Şahıslar Büro Amiri olarak göreve başladı. Yardımcılarının önüne getirdiği ilk dosya Rita’ydı. Televizyonlar her gün kayıp Alman kadından bahsediyordu. Konu medyatikti. Bu Kadir’in ilk önemli dosyasıydı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve Asayiş Şube Müdürü Ali Tuna Coşkun da konuyu çok önemsiyordu. 

KADİR, NEREDE BU KADIN OĞLUM?

Kadir o gün şubede mesai harcadıktan sonra anneannesini Sultan Hanım'ı ziyarete gitti. İyi bir izleyiciydi Sultan Hanım. Polis torununa sordu, “Oğlum nerede bu kadın? Her gün televizyonlar bu kadını veriyor. Yaşıyor olabilir mi?” diye meraklı meraklı soruyordu. 

BEYNİNDE UR VARDI YALANINI SÖYLEDİ

Kayıplar Bürosu’na bağlı polisler ilk olarak sevgilisi Ali Kemal S.’yi emniyete çağırdı. Polis, hayatta olacağına inanıyordu. Ali Kemal gayet sakin bir şekilde polisin sorduklarını cevapladı. “Sevgilimi arıyorum. Bulun onu lütfen. Onu çok seviyorum” diye yalvarıyordu. Ali Kemal için bu da sinsi planının bir parçasıydı. Tam çıkarken polislere “Aklıma bir şey geldi” dedi. Amacı dikkatleri başka yere toplamaktı. “Rita’nın beyninde  ur vardı. Acaba bir yerde düştü kaldı mı?” dedikten sonra Asayiş Şube'den ayrıldı.

HER GÜN EMNİYETİ ARADI

Polis için bu önemli bir detaydı. Gerçekten Rita bir yerde hastalığı nedeniyle düştü kaldı mı? Ali Kemal ifadesinin ardın ilk uçakla Almanya’ya gitti. Kadir ve arkadaşları umudunu yitirmemişti. Belki Rita yaşıyordu. Ali Kemal’in verdiği bilgilere inanmışlardı. Ama kadın hâlâ ortada yoktu. Ali Kemal Almanya’dan sık sık emniyeti arıyordu. “Bir haber var mı? Ne zaman isterseniz gelirim” diyordu. Ali Kemal bu sayede soruşturmanın seyrini de öğrenmeye çalışıyordu. 

ORADA TADİLAT YAPILDIĞINI KİMSEYE SÖYLEME

Ali Kemal’in Yalova Çınarcık’ta bir yazlığı vardı. Ailesi de Gölcük’te yaşıyordu. Emniyet Amiri Kadir, Komiser Necmettin’i Yalova’ya yolladı. Hiçbir şüpheli durum yoktu. Amirine bilgileri verdi. Necmettin oradan Gölcük’e geçti. Polise ihbarlar yağmaya başlamıştı. Necmettin, Ali Kemal’in yakını Fevzi A. ile görüştü. “Ali Kemal burada bulunan dükkânımız da tadilat yaptırdı” demişti. Bu önemli bir bilgiydi. Fevzi’nin eşi de polislere, Ali Kemal’in eşinin aradığını, orada tadilat yapıldığını kimseye söylemesini istediğini anlattı. 

KURBAN KESECEĞİM

Kadir ve Necmettin telefonla görüştü. “Buradan bir şey çıkacak galiba” diyerek soruşturmayı bu bölgede yoğunlaştırdılar. Etrafta araştırma yapan polisler çok önemli bir bilgiye ulaştı. Ali Kemal, Gölcük’e geldiğinde kazma ve kürek almıştı. Soranlara da “Kurban keseceğim onun için aldım” demişti. Başka bir dükkândan da mıcır taşı almış. “Babamın mezarını yaptıracağım” diyerek duygu sömürüsü yapmış.

MEZARDA MICIR YOK

Emniyet Amiri Kadir hemen bir ekibini Ali Kemal’in babasının mezarına yolladı. Gerçekten mezar yapılmış mıydı. Yarım saat sonra polis memuru Kenan aradı. “Amirim mezarda mıcır yok” dedi. Başka bir ekipte bağevine gitmişti. Horoz kesilmiş, sakatatları atılmıştı. Bu Ali Kemal’in şeytani planının bir parçasıydı. 

KAZMAYA BAŞLAYIN

Kayıp Şahıslar Bürosu polisleri artık emindi. Ali Kemal katildi. Ama bunun ispatlanması gerekiyordu. Kadir hemen savcıyı aradı. Tadilat yapılan dükkânın kazılması için izin aldıktan sonra arkadaşlarını aradı. “Kazmaya başlayın ben de geliyorum” diyerek telefonu kapattı. Kadir cesedi bulacaklarına inanıyordu. Polisliğin verdiği sezgilere güveniyordu. Hemen Gayrettepe’den Gölcük’e doğru yola çıktı.

BU RİTA MI?

Komiser Necmettin ve 7 arkadaşı kazı için hazırdı. Kötü bir koku vardı. Bu koku onları Rita’nın cesedine götürecekti. Bağevinden toprak taşınmıştı. Toprağın altından bir varil çıktı. Beton dökülmüştü. Bu bir hayvan cesedi de olabilirdi. Varili hemen en yakın caminin gasılhanesine götürdüler. Varilin altı kesilince ceset çıktı. Cesedinin varile sığmaması üzerine, bacakları dizlerinden kesilmişti. Uzmanlar, DNA eşleşmesi yapabilmek için Rita Dari Winkler’in Almanya’daki annesinden kan örneği istedi.

BU CESET RİTA’NIN AMİRİM

Polisler yine de temkinliydi. DNA sonuçlarını beklediler. Kadir’in kapısını polis memuru Yaşar çaldı. “Amirim DNA sonuçları geldi. Bu ceset Rita’ya ait” dedi. Kadir hemen Asayiş Şube Müdürü Ali Tuna Coşkun’a bilgi verdi. Coşkun da İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ı bilgilendirdi. 

HEYKELTIRAŞIM BEN

Polis tüm ayrıntılarıyla cinayeti aydınlattı. Ali Kemal Çınarcık’ta tek kurşunla sevgilisi Rita’yı öldürdükten sonra kardeşiyle birlikte cesedini ustalardan aldığı kamyonla Gölcük’e taşımıştı. Varili taşıyan işçilere de kendisini “Heykeltıraş” olarak tanıtarak içinde “Mermer var” demiş. Rita’ya gezdiği Pendik’e tekrardan gitti. 

KAMERAYA TAKILDIK MI DİYE KEŞİF YAPMIŞ

Gezdiği yerlerde kamera var mı yok mu keşif yapmayı da ihmal etmemiş. Ali Kemal’in kardeşi gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu. Talihsiz Rita’nın cesedinin bulunduğu haberlerini televizyonlar ve internet siteleri son dakika geçiyordu. Ali Kemal cesedin bulunduğunu öğrenir öğrenmez telefonlarını kapattı. Polis, Ali Kemal’in 

yakalanması için Dışişleri Bakanlığı aracığıyla kırmızı bülten talebinde bulunacak. 

NEDEN ÖLDÜRDÜ?

Bir kayıp dosyası daha sonuçlanmıştı polisler için. Şubede buluştular. Emniyet Amiri Kadir arkadaşlarına teşekkür etti. Kayıplar Masası polisleri, Ali Kemal’in neden bu cinayet işlediğini masaya yatırdı. Ali Kemal evliydi. Yakın zamanda kızını evlendirecekti. Eşi de “ayrıl o kadından” diye baskı yapıyordu. Rita’dan bu yüzden kurtulmak mı istemişti? Ya da bilinmeyen bir para meselesi mi vardı aralarında. Bu soruların cevabı Ali Kemal yakalandığında ortaya çıkacaktı. Kadir çok sevdiği anneannesini aradı. Her gün Rita’yla ilgili haberleri izliyordu sonuçta. “Anneanne Rita’nın cesedini bulduk maalesef” dedi.