17’inci kez müzik, dans ve şiirin kapısından gireceğiz

Bugüne kadar bizde iz bırakan pek çok dinleti ya da konseri İş Sanat’ta deneyimlemişizdir. Daha fazlasını 17’inci sezonda karşılamaya hazırlanırken açıklanan programa da şöyle bir göz attık.

İş Sanat’ta bu sezonun açılışı 5 Kasım’da Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konseriyle olacak.

Pop, Rock, Blues

Andre Riu tarafından 1987 yılında kurulan Johann Strauss Orkestrası, geçen yılki gibi bu yıl da 2017 yılbaşına özel bir konser verecek. 5 Ocak Perşembe günü gerçekleşecek konserde İngiliz tenor Nicky Spence ve soprano Corinne Cowling müzikseverlerle buluşacak.Ünlü çellist Mischa Maisky ile kızı, piyanist Lily Maisky 9 Şubat’ta, Freiburg Barok Orkestrası, günümüzün en başarılı basbaritonlarından Matthias Goerne ile 17 Şubat’ta İş Sanat sahnesinde olacak. İstanbul Opera Orkestrası, 9 Mart’ta klasik eserleri pop, rock, blues öğeleriyle harmanladığı cross over düzenlemeleriyle ünlü, Guiness rekortmeni keman virtüözü David Garrett’a eşlik edecek. Grammy’li Kremerata Baltica ve kemanın ‘dahi’ çocuklarından Clara Jumi Kang da müzikseverlerle 7 Nisan’da buluşacak.Letonyalı akordeon sanatçısı, Ksenija Sidorova, Türkiye’nin en sevilen şeflerinden Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde izleyici karşısına çıkacak.

Cazseverler

Cazseverlerin iple çekecekleri ilk tarih 7 Kasım. Alto saksafonist Miguel Zenón, tenor saksafonist David Sánchez, vibrafonist Warren Wolf, trompetçi Sean Jones, trombonist Robin Eubanks, piyanist Edward Simon, basçı Matt Penman ve davulcu Obed Calvaire’in 2004 yılında San Francisco’da bir araya gelerek kurduğu SF Jazz Collective, Miles Davis bestelerinden oluşan muhteşem bir repertuvarla İstanbullu caz hayranlarıyla buluşacak.

YERLİ SAHNE

Yerli sahneye gelecek olursak; Sabahat Akkiraz ile Arif Sağ ve Erdal Erzincan 24 Kasım’da sahnede olacak. 1 Aralık’ta ise Tarık Sezer’in sanat hayatının 40’ıncı yılında Fuat Güner, Kenan Doğulu, Yaşar, Burak Kut, İrem Derici, Hakan Altun’un da aralarında olduğu pek çok sanatçı sahnede olacak. İş Sanat’ta ayrıca bir klasik haline gelen şiir dinletileri yıl boyu devam edecek.