Koç burcunda yeniay...

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

28 Mart saat 05.55’te Koç burcunun 7. derecesinde bir Yeniay doğacak. Bu, önümüzdeki bir yıllık yepyeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor. Zodyak kuşağının ilk sırasında yer alan Koç, Mars enerjisinden dolayı hareketi başlatandır. Dolayısıyla yepyeni kararlar alacak ve yeni adımlar için kolları sıvayacağız. 

CESUR OLACAĞIZ

Anın haritasında 4 köşe evi değişken burçların paylaşması, şartların hareketli bir döngüde değişeceğini anlatıyor. Yeni ay 2. evde doğuyor ancak yöneticisi Mars Boğa’da ve 3. evde. Bu durumda gündemimiz parasal konular, sahip olduklarımız, öz değer duygumuz olacak. Bu başlıkları, yakın çevremiz, kardeşlerimiz, akrabalarımız ve onlarla yaptığımız iletişim kanallarımızla hareketlendireceğiz. Üstelik gayrı menkul alım satım konularına yönelik mücadele edecek ve dikkatli olursak kaçırdığımız fırsatları lehimize çevirebileceğiz. Anın yükseleni 10 derece Balık burcu ve tam o noktada şans noktası var. Yapmamız gerekenleri yapıp atmamız gereken adımları atıp biraz akışına bırakanlardan yana olacak şans faktörü. Bunun yanı sıra dışarıdan bakıldığında daha eylemsiz ve kaderci gibi dururken aslında gayet eylemsel ve tüm süreci yönetecek kadar da cesur olacağız. Yeniay yöneticimiz sabit ve ağır bir burç olan Boğa’da ama Koç burcunda yıldız yığılması olduğundan yine de Mars’ın o ağır gelen enerjisini daha atak kullanabiliriz. Yeniay’da Güneş ve Ay’ın yanı sıra, Venüs (Retro), Merkür ve Uranüs de Koç burcunda. Venüs kendi evinde ama Retro konumunda ve zararlı çalıştığı bir burçta. Ancak iyi ki Retroda. Yani zarardan kâra geçiren bir noktada. Özellikle parasal konularda zararda olduğumuz her türlü konunun sonuna geliyoruz. Çünkü Venüs 2. evde özellikle parasal konulara dikkat çekiyor. 

MESLEĞİNDE KALICILIK İSTEYENLER

Merkür ve Uranüs kavuşumu dikkat çekici. Ani gelen parlak fikirlerden aynı zamanda derin analiz yaparak, ilginç çözümler üretebilir, yenilikçi bir zihin yapısını çok rahat ortaya koyabiliriz. Ve bu ikilinin Koç’ta ki dayanışmasıyla da bunlar düşünceden öteye taşınarak eylemselliği de beraberinde getirebilir. Üstelik Satürn’ün bu ikiliye yaptığı olumlu açı, özellikle parasal konularda artış ve kâra geçeceğimizi, bazılarının kariyer ve mesleklerinde yükseliş ya da terfi alacağını, yaratıcı fikirler sayesinde otorite ya da patron konumundaki kişilerle konuşarak hak ettiğimizi düşündüğümüz o pozisyona da gelebileceğimizi anlatıyor. Bu dönemi parasal anlamda ileride rahat ve avantajlı olmak adına çok iyi kullanmalıyız. Üstelik bu durum hayatlarımızda kalıcılık ve istikrar da getirecektir. Özellikle mesleğinde bir kalıcılık isteyen şahıs ya da firmalar için, teknik becerileri somutlaştırma ve hayata geçirme zamanı. Firmanızın ya da şahsınızın internet ya da medya kanalıyla duyulmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Retro Jüpiter, Plüto, Uranüs arasındaki öncü karedeki düelloya bu Yeniay’da ucundan Merkür ve Vesta da dahil oluyor. Ailevi ve duygusal konulara bakış açımız yaklaşımımız, kemikleştiğini zannettiğimiz eğilimlerimiz ani gelen düşünce ve eylemlerle kökünden ve derinden değişerek dönüşüyor. Daha önce aile, çocuk ya da aşk dediğimiz anlar, şu an kariyer ve parasal kazançlarla yer değiştirebilir. Hatta bu noktada tam da kendimizi düşünme ve kendimizi seçme noktasında olabiliriz. Chiron ve Merkür’ün partil sekstil açısı, daha önce kırdığımız, canını acıttığımız kişileri şimdi yine sözlerimizle şifalandırabileceğimizi, onların yaralarını sarabileceğimizi anlatıyor. Belki de uzun zamandır hiç düşünmediğimiz kadar kendimizi düşüneceğiz. Bu yepyeni bir döneme, serinin ilk burcu Koç’la yani ben ile başlamamız sizce 

tesadüf olabilir mi? O halde, kendinizi sevin yeni kararlarınızı özenle belirleyin ve yola çıkın.