Koç burcunda Merkürken dolunay: Benim isteklerim, benim hayallerim!

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

5 Ekim’de saat 21.39’da Koç burcunun 12 derecesinde Dolunay olacak. Güneş’in de aynı derecede Terazi burcunda olduğu bu Dolunay 5 / 11 ev akslarında olacak. Dolayısıyla, aşk hayatımız çocuklarla ilgili konular, arkadaşlık ilişkilerimiz sosyal çevremiz umutlarımız ve dileklerimiz, yaratıcılık alanlarımız ve hayattan zevk aldığımız konularla ilgili netlikler tamamlanmalar yaşayacağız. Koç / Terazi enerjileri her zaman ilişkilerle ilgilidir ve ben – biz dengesine vurgu yapar. 

Dolunay aktörlerinin ( Ay ve Güneş ) yöneticileri Başak burcunda ve 4 evde kavuşumdalar. Bu durum aile ve ev temalarını onlar için yaptığımız hizmet ve fedakarlıkları gündeme getirecektir. Bu noktadaki takıntıları endişeleri aydınlatacak olaylarla deneyimleneceğiz. Mars Venüs kavuşumlarında aşktan bahsedebiliriz ancak Başak burcundaki bu kavuşum sevgide yapılan fedakarlıkları aşk için yapılan hizmeti vurguluyor. Yanı sıra bu kavuşumun Neptün ile yaptığı karşıtlık, yaşadıklarımızın hayal ettiğimiz gibi olup olmadığını da sorgulamamıza neden olacak nitelikte. Özellikle ev aile ve meslek yaşamımızda geldiğimiz nokta aslında olması gereken nokta mıdır? sorusuyla yüzleşebiliriz. Dolunay derecesindeki Algorop sabit yıldızı şanssız nitelikte olup, yıkıcılık iticilik kötü niyet aç gözlülükle ilişkilendirilir. İlişkilerimize yönelik bazı farkındalıklar yaşarken intikam almak kötü plan yapmak gibi sıkıntılı enerjilerin bizi ele geçirmesine izin vermemeliyiz. Anın yükseleni 

YIKICI ENEJİLER

İkizler burcu olduğundan ve yöneticisi Merkür’de Güneş ile kavuşum yaparak ASC noktasına olumlu açı yaptığından öncelikle bu Dolunay’ın Merküryen olduğunu söyleyebiliriz. Ve tabii sözlerimizle iletişim yeteneklerimizle öne çıkabiliriz. Ancak kötü söz söylemek, yıkıcı ve bencilce iletişim kurmaktan uzak durmamız yerinde olur. Dolunay’da Satürn Chiron karesi özellikle evlilik ortaklık ya da ilişkilerimizde yaralayıcı enerjileri açığa çıkabilir ve bulunduğumuz noktada kendimizi kurban gibi hissetmemize kendimizi suçlamamıza neden olabilir. Burada alınacak ders kurban kimliğinden çıkarak kendi kimliğimizi oluşturmak için mutlaka bir statü sahibi olmak gerekmediğini kabullenmektir. Ya da başkalarının gözündeki kimliğimizi yeniden sorgulamamız gerekir. Neptün’ün Dolunay derecesinde olması, Neptünyen enerjilerin de bu noktada açığa çıkacağını anlatırken, 150 derecelik önemli bir açının da ortaya çıkmasına neden oluyor. 

HAYAL KIRIKLIKLARI

Bu açı farkındalık açısıdır. İlişkilere, çocuklarımıza aşk hayatımıza yönelik konularda hayal kırıklıkları yaşamamıza neden olabilir. Bu açıyı doğru kullanırsak, hayal ve ideallerimize kavuşmak için neleri tamamlamamız gerektiğini görebiliriz. Plüton’un Dolunay yöneticilerine yaptığı olumlu açı, Satürn’ün Ay düğümleri ve Uranüs ile kurduğu olumlu açı, kadersel bir sürecin içinde olduğumuzu bu noktada bazı kişilerin hak ettiği paralara miras nafaka ya da eş ve ortağıyla bağlantılı kavuşacağını bazılarının emlak zengini olabileceğini, bazılarının evlilik ya da ortaklıkla bağlantılı istediği sosyal gruplar içinde yer alabileceğini anlatıyor. Uranüs Jüpiter karşıtlığı hala etkisini sürdürürken, arkadaşlarımız, sevgilimiz ya da çocuklarla ilgili durumlarda ani ve beklenmeyen değişikliklerin var olan dengeleri değiştirebileceği yönünde. Bazılarımız yetenekleriyle ilgili fırsatlarla sosyal çevrelerinde dikkatleri çekebilir.