Koç burcunda dolunay ve etkileri

OLGU ILGIN
olguilgin@gmail.com

Zorlu, gergin ve öngörülemeyen sürprizli gelişmelerin etkisinde olacağımız bir Koç Dolunay’ı var önümüzde. “Her şey bu kadar mı kötü olacak” dediğinizi duyar gibiyim. Tabii ki olmayacak. Özellikle Dolunay derecesinde iki sabit yıldızımız var ki olası büyük sıkıntıları hafifletecek nitelikte. 

ŞİFALANMA DÖNEMİ

Anın yükseleni Terazi Burcu ve yöneticisi Venüs ise Akrep burcunda. Venüs’ün hem Chiron’la hem de MC (tepe noktası) ile bağlantısı olumlu. Dönüştürmeyi başardığımız her şey için şifalanma ve iyileşme dönemi bu. Özellikle aşk ve çocuklarımızla ilgili yaralarda. Ayrıca sezgilerimizle, parasal konulardaki olumsuz süreci olumluya dönüştürme becerisi içinde olacağız. Ancak bu noktada, duygusal iniş çıkışlarımızın gölgesinde kalmamalıyız. Uranüsyen bir Dolunay olması sebebiyle hayatlarımızda hızla ve öngörülemeyen değişiklikler söz konusu. Önce, büyük tepkiler göstereceğimiz, belki de hazır hissetmeden bazı krizlerin içine gireceğimiz, ancak sonradan “İyi ki böyle olmuş” diyeceğimiz şanslı durumlar yaşamamız olası. Ancak şanslı olduğunu sonradan hissedebileceğiz. “Her şerde bir hayır vardır” sözünü Dolunay için kullanabiliriz.
ACELECİ OLMAYIN
Bunun dışında Dolunayın en sıkıntılı görünümü, Jüpiter’in hem Mars’a hem de Plüton’a karesi. “Acele giden ecele gider “sözü, tam da bu transit için olsa gerek. Eylemlerimizdeki acelecilik tatsız sonuçlar doğurabilir. Tam tersi, aksiyon almamız gereken yerde bir atalet içinde de olabiliriz. Bu durumda da fırsat kaçabilir. Kurallara karşı gelmek, zorla bir şeyi yaptırmaya çalışmak, kavgacı bir tutum, başkalarından yararlanmaya çalışmak, devlet gücüyle aramızda sorunlar yaratacağı gibi, tutuklanma, hapis gibi tatsız durumların oluşmasına sebebiyet verebilir. Özellikle trafikte en ufacık bir olay büyüyebilir ve soluğu karakolda alabilirsiniz. Buna dikkat edin.
İLŞKİLERE DAVET
Koç & Terazi akslarında gerçekleşen bu düello; bizi ilişkiler konusuna davet ediyor. BEN/BİZ dengesi ana tema. Yakın çevremiz, akrabalarımız, iletişim kanallarımız, parasal kaynaklarımız, değer duygumuz ve her türlü ilişkilerimizle bağlantılı konular aydınlanacak. Koç ne kadar bencilse, Terazi o kadar bizcildir. Bu alanlarda yaşayacağımız her türlü diyalog ve olay bizim tam da nerede duracağımızı, ne olduğumuzu, ne olacağımızı belirleyecek. Kendimizi mi seçeceğiz yoksa ilişkimizi mi ?  Eğer ilişkilerimizde bizim menfaatimize bir kasıt varsa kendimizi, yoksa ilişkinin devamında bizi seçebiliriz.  Bu dolunay, yaşamımızda iletişim kurduğumuz ve bir şekilde ilişki içinde olduğumuz hemen herkesle aramızın bundan sonra ki sürecini belirleyecek nitelikte. Belki, bankacınızla bile “ sen bana pek fayda sağlamadın “ diyerek yol ayrımına gidebilirsiniz. Günlük yaşamımızda, iş arkadaşlarımızla aramızda ani çıkacak gelişmeler tansiyonumuzu yükseltebilir, beklenmeyen değişiklikler hazırlıklı olmadığımız için canımızı sıkabilir, iş değişiklikleri, görev değişiklikleri, yaşamın içinde, yolda trafikte ya da sağlığımızla ilgili her an beklemediğimiz ( +/-) değişiklikler söz konusu olabilir. İletişim kazaları, trafik kazaları ve buna bağlı sağlık sorunları olabilir. Baş bölgesi, diş, kemik, hormonal rahatsızlıklar artabilir. Kırıklara dikkat.  
ÖNE ÇIKABİLİR, TANINABİLİRSİNİZ
Öte yandan, bazılarımız için eğer hırslarını doğru ve dozunda kullanmışlarsa meslekleriyle ilgili öne çıkma tanınma ve buna bağlı olarak kazancın artışı söz konusu olacaktır. Yeni ve yetenekli yazarların çıkardığı kitaplar, yeni buluş ve 
bilgilerin bizlere ulaşmasına neden olacağı gibi, bazıları mesleğiyle ilgili internet kanallarıyla, bazılarıysa ilişkileriyle tanınacaktır. Hayatlarımızda, zorlanarak da olsa değişim için yola çıktığımız adım attığımız bir sürecin içindeyiz artık. Kararlarımızda önce kendi mutluluğumuzu mu baz alacağız yoksa başkalarının mutluluğunu mu?