Kıyafetin tamamlayıcısı aksesuarlar

Kıyafetlerinizi daha renkli ve daha şık bir hale getirmek istiyorsanız aksesuarların nimetlerinden faydalanmayı ihmal etmeyin. Sade bir gömleğin üzerine takacağınız kolyeyle ya da ipek bir eşarpla sıradanlığınızı bozabilirsiniz. Ancak aksesuar seçiminde dikkatli olmayı da unutmayın çünkü seçeceğiniz parçalar kıyafetinizi bir anda lüks de gösterebilir ucuz da.

AYSUN KABA

aysunkaba@gmail.com

BROŞLAR, EŞARPLAR

- Aksesuarınızı kaliteli parçalardan seçin.

- İpek eşarplar şık bir duruş verir. İster boynunuza ister saçınıza isterseniz çantanıza takabilirsiniz. Hatta boynunuzdan bağlayıp bluz olarak da kullanabilirsiniz.
- Takılarla kıyafetinizi renklendirin. Mesela inci küpeler ve kolyeler her zaman zamansız parçalarınızdan olacaktır.
- Broşlarınızı elbisenize, ceketinize, gömlek yakanıza, mantonuza ve şapkanızda kullanın, farkı görün.
- Anneannenizin broşlarını es geçmeyin yalnızca bir elbisenin yakasına takılabileceğini düşünmeyin. 
Tuhaf tasarımlı, büyük ve ilginç parçaları bulun, saçınıza ya da giysilerinizin alışılmadık yerlerine iliştirin. 

HALKA KÜPE İNCİ KOLYE

- Halka küpeniz ne kadar ince ve büyükse o kadar iyi durur.  
- Kocaman ve kalın olanları tercih etmeyin.
- Yüzünüz, saçınız ve boyun çizginizle orantılı olmasına dikkat edin.
- İddialı kolyeler durum kurtarır. Siyah bir elbisenin üzerine ceket giydiniz ama bir davete katılmanız icap ediyor. Hemen ceketi çıkarıp elbisenizin üzerine iddialı bir kolye takın. Topuklu ayakkabınızı giyin, biraz saçınızı ve makyajınızı yenileyin. Emin olun davetin en hoş ve güzel kadını siz olacaksınız...
- Siz siz olun muhakkak incili bir aksesuar edinin. Coco Chanel'in adeta kendisiyle bütünleşen inci kolyelerini hatırlayın mesela. 

KEMERLERİ NASIL KULLANMALI?

Belinizin en ince yerine takacağınız geniş bir kemer anında bir kum saati görüntüsü yaratacaktır. Eğer kullandığınız kemer büyük veya cesur bir parçaysa başka aksesuar kullanmamaya özen gösterin belki küçük bir küpe takabilirsiniz. İnce kemerler düşük belli veya yüksek belli pantolonlarda çok şık durur