Kim bu Fulya?

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

İçerde dizisi bizde alışılmışın sınırlarını zorlayan nadir dizilerden. Ama alışılmışın dışında olan sadece dizi senaryosu değil. Son bölümlerde diziye dahil olan Fulya karakteri de bir Türk dizisinde alışılmamış yönleri itibariyle yeteri kadar dikkatleri üzerine çekti. Fulya, güzelliğini dövüşçü karakteri ile pekiştiren, gizemini ketumluğu ile perçinleyen bir karakter. Öyle zannediyor hatta umuyorum ki sevgili Esra Kılıç’ı benzer temalı dizi yahut filmlerde görmeye devam edeceğiz. 

“SÖZ”DEKİ EKSİK/FAZLA

Star TV’de ekrana gelen “Söz” dizisi görüntü kalitesi ve sahne akışları itibariyle kaliteli. Ancak Tanzimat’tan arta kalan kahramana açık mesaj verdirme huyumuzdan dizi senaryolarında da vazgeçsek… Dizilerimizin geleceği konusunda daha ümitli olabileceğiz. 

TAM DA YAZACAKKEN…

 Önemli bir kültür adamı ve kültür dergisi yöneticisi ile yaptığım bir telefon görüşmesinde hem köşemde yazıp hem de adı geçen dergide meseleyi kritiğe tabi tutacağımı söylemiştim. Mesele şuydu: Neden dönem dizilerinde o döneme kendi sahasında mührünü vurmuş edip yahut aydınlarına yer verilmez? İşe bu hafta Muhteşem Yüzyıldan başlayacaktım ki IV. Murat döneminin renkli ve bahtsız şairi Nef’i’yi görünce biraz daha bekleme kararı aldım. 

REFERANDUM TERCİHİM

Seçim sabahı ailemizle aynı heyecanı taşıyarak sandığa gidecek kadar Cumhuriyet kültürüyle yetişmiş bir kuşak, o günün bizim için bambaşka bir anlamı olurdu. O akşam çayın yanında kuruyemişler eşliğinde ekrana kilitlenir bir taraftan aile büyüklerinin yorumlarını çözümlemeye çalışırdık. Zannediyorum ki bugünkü referandumda oyunu kullanıp evine dönen sevgili okur bu yazıyı okurken ekran başında sonuç takip etme keyfimiz ileri bilişim ve iletişim teknolojisi tarafından alınmış olsa da ben aynı çocuksu heyecanla ekran başında bekleyeceğim. Elbette 24 TV tercihim olacak…