Kıbrıs'a dedektif akını

Emre Diner
emre.diner@aksam.com.tr

Kadınlar “İş gezisine Kıbrıs’a gidiyorum” diyen eşlerini takip ettirmek için dedektiflerin kapısını çalıyor. Hal böyle olunca İstanbul’da faaliyet gösteren özel dedektifler mesailerini artık KKTC’de harcıyor. En çok başvuru aldatma konusunda yapılsa da eşinin kumar oynayıp oynamadığını merak eden de var. Akçayel Dedektiflik Genel Müdürü Hakan Kara, çalışma sistemlerini ve ilginç aldatma hikâyelerini anlattı. 

YAZ SEZONU YOĞUN DÖNEM

Asıl merkezlerinin Türkiye’de bulunduğunu ancak isteğe bağlı olarak Kıbrıs’a gittiklerini söyleyen Akçayel Dedektiflik Genel Müdürü Hakan Kara, talebin çok olduğunu anlatıyor. “KKTC'den yılda 750-900 talep alıyoruz ve bu ihtiyaca da cevap veriyoruz. Hem bireysel hem de kurumsal olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle mayıs-haziran ve temmuz aylarında başvuru çok fazla çünkü turizm mevsimi ve tatil dönemi. Eşler iş toplantılarını bahane edip Kıbrıs’a kaçamak yapmaya gidiyor.” Kıbrıs’tan sonra İngiltere ve Avrupa ülkelerinden de talep geldiğini belirten Kara, yurtdışı hizmet bedelinin 8 bin ila 50 bin dolar arasında değiştiğini ifade ediyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yurtdışında otelde kalma, araç kiralama masrafları oluyor. Bunlar da hizmet bedeline ekleniyor. Takipler de video ve fotoğraf makinesiyle yapılıyor.”

TAKİp İÇİN BOŞANMA DAVASI ŞART

Türkiye'de de hemen hemen aynı konular üzerinde çalıştıklarını anlatan Akçayel Dedektiflik Genel Müdürü Hakan Kara, bir kişinin eşini takip ettirebilmesi için boşanma davası açılmasının şart olduğunu söylüyor. Eşlerin birbirlerini kumar oynayıp oynamama konusunda da takip ettirdiğine değinen dedektif Kara, yaptıkları araştırmalarda yüzde 99 oranında sonuca ulaştıklarını vurguluyor.

Gizlemek önemli

Akçayel Dedektiflik’te 22 kişi çalışıyor. Altı kişilik şef kadrosu, polis ve asker emeklileri yer alıyor. Sahada ise gençler görevli. Hedefi genellikle üç kişi motosikletle izliyor. İki kişi de otomobilde bekleyip fotoğrafları çekiyor. İşleri heyecanlı ama bazen otomobilde 18 saat oturuyorlar. Hakan Kara, yakın dövüş eğitimi almış. Ekibinde eşi dahil, dört kadın dedektif var. Çünkü otele veya restoranlara girerken bazen çift olmak gerekiyor. Takip sürecinde gizlenmek önemli. Dedektifler bere ve şapkayla yüzlerini saklıyor. Dikkat çekeceği için peruk veya takma bıyık takmıyorlar. Çünkü onlar için görünmez olmak önemli.  

KAYIP İRİNA

Dubai’deki petrol şirketinin 52 yaşındaki Genel Müdürü Kevin, Fethiye’de tatil yapıyordu. Orada 26 yaşındaki İrina’ya âşık oldu. Çift, iki yaz beraber tatil yaptı. Kışın da İstanbul’da buluştular. İki yıl sonra İrina, havaalanında çantasını çaldırdı. Telefonu ve adres defteri de çantadaydı. Genç kadın, yeni bir numara aldı. Kevin de şirketin ani kararıyla Bahreyn’de görevlendirildi. Çift iletişimi kaybetmişti. "O kış Kevin, bize  başvurduğunda, elinde sadece Irina’nın eski telefon numarası ve fotoğrafları vardı. Numarası Gürcistan’dan alınmıştı. WAPI’dan (Uluslararası Dedektifler Birliği) yardım istedik. Eski KGB personeli Igarov, araştırmaya katılınca epey rahatladık” diyor Uzuner. Çiftin tatilde kaldıkları otelin kayıtlarına ulaşılıp Irina’nın kimlik bilgileri alındı. O bilgilerle adresi bulundu. Gürcistan’a gidince Uzuner, hayal kırıklığı yaşadı. Genç kadın dört ay önce babasını kaybetmiş ve evden taşınmıştı. Igarov da Irina’nın Soçi’deki akrabalarına ulaşmaya çalışıyordu. Araştırma sürerken, Irina’nın ablasının bir Türk ile evli olduğu ve Muğla’da yaşadığı anlaşıldı. Irina’nın ablası, kardeşinin Moskova’da olduğunu söyledi ve adresini verdi. Uzuner, Irina’nın Moskova’da dedektifleri karşısında görünce epey korktuğunu söylüyor. “Yanında Kevin’ı arayınca ikna oldu. Çifti, Atatürk Havaalanı’nda buluşturduk” diyor gururla.

İHANET SANAL MI, GERÇEK Mİ?

Akçalyel Dedektiflik Genel Müdürü Hakan Kara en sürükleyici hikâyeleri AKŞAM PAZAR'a anlattı. M.T. 12 yıllık karısını izletmek istiyordu. Eşi B.T. altı aydır internet bağımlısıydı. Bu yüzden sık sık tartışıyorlardı. M.T. aldatıldığından şüpheleniyordu. Karısının Facebook ve MSN yazışmalarını gizlice kaydetti. Genç kadın, iki erkekle internette sohbet ediyordu. Ama kayıtlarda sadece birkaç gönül okşayıcı söze rastlandı. Daha çok kanıt lazımdı. Hakan Kara, B.T.’yi 15 gün izlediklerini ama kanıt bulamadıklarını anlatıyor. Müşterisinin paranoyak olduğunu bile düşünmüş. Ama yanıldığını itiraf ediyor: “Dosya kapandıktan 24 saat sonra, M.T. aradı. Karısı K.L. isimli kız arkadaşıyla buluşacaktı. MSN yazışmalarına göre, K.L. şehir dışındaydı. Kadın gerçekten de Bağdat Caddesi’nde K.L. ile buluştu. Kocasını arayıp yanıldığını söyledik. Takip bitmişti. Ofise dönecekken, arkadaşı kafeden ayrıldı. B.T.’nin yanına çok geçmeden 20’li yaşlarında bir adam geldi. Aradığımızı bulmuştuk.” Fotoğraflar özel samimiyetlerini kanıtlıyordu. Her şey ortaya çıkınca, B.T. sevgilisi olduğunu inkâr etti. Kızına özel hoca tutmak istediğini ve bu yüzden genç adamla buluştuğunu söyledi. Boşanma davası devam ediyor.