KFC'den bir ilk 'Ortada mutfak' dönemi başlıyor

BÜLENT ŞANLIKAN

bulent.sanlikan@aksam.com.tr

Parça tavuktan kanata kadar birçok mönüsüyle  çok farklı damak zevkine hitap eden KFC, mutfağını müşterilerine açma kararı aldı. Hal böyle olunca biz de KFC’nin mutfağına girdik, birbirinden lezzetli tavukların yapılış aşamasını izledik. Üstelik biz de tavuk hazırladık böylece “KFC’nin yeni tavuk ustası unvanını” aldık… 

Parça tavuktan yepyeni kova mönülerine, kanattan dürüme ve burgere kadar çok farklı damak zevkine hitap eden KFC, mutfağını müşterilerine açarak bir ilke imza attı. Biz de Marmara Forum’daki KFC’nin mutfağına girdik, tavukların yapılış aşamasını yerinde gördük. KFC Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Yönetim     Kurulu Üyesi Zeliha Şener’den de projenin detaylarını dinledik.   

YÜZDE YÜZ TAZE ÜRÜNLER

KFC Türkiye’yi klasik bir hızlı servis restoran markasından ayıran yüzde yüz gerçek ve taze tavuk etiyle usta şefler tarafından günlük olarak hazırlanan ürünler. KFC olarak bu ay ‘Mutfak Ortada’ projesine imza atıyoruz. Tüketicilerimize mutfağımızı açıyoruz. www.kfcdaimataze.com adresinden başvuruya açılacak olan mutfak ortada projesi kapsamında  dileyen tüketicilerimiz KFC mutfağına girip usta şeflerin daima taze olarak hazırlayıp pişirdiği ürünlerin sırrını yerinde keşfedebilecek. 

UZMANLIK GEREKTİRİYOR 

Özel eğitimli KFC şefleri ürünlerimizi her gün yüzde yüz gerçek ve taze tavuk etiyle, 11 baharatlı orijinal tarifimize uygun şekilde taze taze hazırlıyor. Proje kapsamında ürünlerimizin eşsiz lezzetinin sırlarını ve mutfak teknolojimizi de usta şeflerimiz rehberliğinde göstereceğiz. 77 yıldır hiç değişmeyen 11 baharatlı gizli tarifimizle ve kurucumuz Albay Sanders’ın ilk günkü metoduyla hazırlıyoruz.Bu nedenle ‘orijinaliz’. Restoran Genel Müdürlerimiz her sabah 

restoran açılışı öncesi hijyen ve gıda güvenliği kontrollerini yapıyor. Tavukların pişirme sürelerini her restoranda standardize etmek için pek çok teknolojik sistem kullanıyoruz.

LOGODAKİ ADAM KİM?

1930’ların ortalarında Albay Harland D. Sanders, ABD Kentucky’de Tennesse sınırında yaklaşık 25 mil uzaktaki bir kasabaolan Corbin’de bir model ve kafe satın aldı. O sıralarda 40’lı yaşlardaki Harlan Sanders, restoran işine girmeden önce birçok alanda çalışmıştı. Albay Sanders yemek yapmayı seviyordu ve değişik tat kombinasyonları deniyordu. Bu yüzden emekli olduğunda bu işi yapmayı tercih etmişti. Kendine özel bir yemek tarifi vardı. Ancak o bölgede yaşananların 1950’lerde yapılan bir otobanı kullanmaya başlamasıyla iflas etme noktasına gelmişti. Albay Sanders bunun üzerine elindeki tarifle restoranları gezmeye ve tarifini ücret karşılığında onlara satmaya karar verdi. Böylece ABD’yi bir uçtan bir uca, eyalet eyalet gezmeye başlayan Sanders, her gittiği restoranı not alır ve tekrar tekrar arar. Ancak hiçbirinden olumlu cevap alamaz. Pes etmeksizin bu işe devam etmesi sonucunda 1019’uncu restoran tarifi denemeye karar verir. Uygulanan tarif hem restoran sahibince hem de müşterilerce çok beğenilir ve ortak iş yapmaya başlarlar. 1980 yılında zatürreden vefat eden Albay Harland D. Sanders, bugün tüm dünyada 78 ülkede 10 binin üzerinde restoranlar zinciri bulunan KFC (Kentucky Fried Chicken) logosundaki keçisakallı, gözlüklü adamdır.

KFC HAKKINDA

Merkezi ABD’de, Kentucky eyaletinin Louisville kentinde olan KFC, 2014 Euromonitor araştırma sonuçlarına göre dünyada en çok restorana sahip tavuk restoran zinciridir. KFC, Original Recipe, Hot Wings  gibi özel ürünleri, taze tavuktan üretilen sandviçleri, kendine has ekmeği biscuit ve ev yapımı tadındaki yan ürün seçeneklerinde uzmanlaşmıştır. Yum! Brands’e bağlı kuruluş, 120 ülkede 20 binden fazla noktada yer alıyor.